Vrei sa te apuci de afilieri? Ia cateva sfaturi

Afilierile reprezinta un sector in care trebuie sa muncesti mult si sa primesti putin. Chiar daca unii considera ca reprezinta o adevarata sursa de venit, eu ii contrazic. Daca nu ai o sursa de venit care sa te satisfaca, te poti apuca de afilieri daca vrei un pic mai mult. (cativa lei)

Voi vorbi de afilierile de la 2parale, pentru ca doar de astea m-am ocupat. Recent m-am lasat de ele. Mi-am dat seama ca imi irosesc bunul timp pentru a face doar cativa bani. Stiu, vor aparea zeci de barosani care fac sute de milioane din afilieri si imi vor spune ca afilierile sunt bune si ca merg bine. NU, de afilieri te apuci in momentul in care nu mai stii ce sa faci in online. Cand Adsense nu mai merge sau cand nu mai ai ce sa oferi, te apuci de afilieri sa-ti incerci norocul.

1. Ai nevoie de nisa bine aleasa. Majoritatea niselor sunt ocupate si cei mai multi vanatori de comisioane au sute de domenii dedicate afilierilor. E greu din start sa te apuci sa faci bani din afilieri.

2. Dupa ce ai ales nisa si domeniul, e greu de optimizat pentru a-l ridica si tine sus in google. Daca prinzi un update Penguin ai sansa sa te trezesti cu site-ul pe pagina 100 chiar daca erai ieri pe prima pagina. De ce? Pentru ca Google cunosc site-urile de afilieri si le pica pentru a ridica adevaratele magazine cu produse.

3. Te apuci de adaugat produse catre comercializare. Incepi sa faci comisioane. Nu vei primi niciodata n% din valoarea produsului pe care o vezi tu pe site-ul advertiserului. Daca un bec costa 100 RON pe site-ul advertiserului si primesti un comision de 10% pentru el, cu siguranta vei primi in jur de 5-6 lei in loc de 10 lei. Sa-ti explic si de ce: advertiserul iti da n% din produsul caruia nu ii sunt aplicate taxe si TVA.

4. Acum vine partea cea mai interesanta. Scosul banilor. Va trebui sa completezi in jur de 40 de foi de la 2parale. Contracte, termeni si conditii, hartoage intr-un cuvant. Eu stiu ca am completat peste 40 de foi ce ma faceau sa renunt la cei 600 RON pe care trebuia sa-i primesc. Buuun. Am trecut de formalitati si am asteptat plata.

Suma totala pe care trebuia sa o primesc: 604 RON
Retinere la sursa CAS 10.5%: 63 lei
Retinere la sursa CASS: 5.5%: 39 lei
Impozit anticipat pe venit: 96 lei
Rest de plata: 405 lei

Dupa aplicarea tuturor birurilor, mai aveam de primit exact suma de 405 lei. Din aceasta suma, am primit pe card 335 lei (nu stiu de ce). Ceea ce inseamna, un pic mai mult decat jumatate din suma totala pe care eu o generasem. Astfel, mi-am dat seama ca am trecut prin 4 defilee de taxare ce mi-au injumatatit suma.

Acum, crezi ca afilierile sunt bune? Am avut peste 30 de comisioane respinse degeaba! Am comandat chiar eu printr-un link ca sa ma conving, si comisionul a fost respins. Am fost taxat la fiecare colt si am muncit o gramada ca sa primesc doar 335 lei.

Leave a Reply