A smartphone user shows the Facebook application on his phone.

Virusul care schimba culoarea la profilul de Facebook

Dadeam de virusul asta in urma cu mai bine de 8 luni cand cineva ma intreba cum poate scoate culoarea roz de fundal. Credeam ca este un nou tool de la facebook si l-am tot cautat prin optiunile facebook. Cu siguranta cu totii ati facut la fel daca aveti acest virus.

Virusul ruleaza doar in chrome din cate stiu. Toti cei care au chrome si toti cei care au pus botul, au instalat o extensie G. Chrome. Pentru a scoate extensia, mai precis virusul, apasati pe liniile alea 3 din coltul din dreapta sus, Instrumente -> Extensii. Pe aici cautati Facebook color changer sau ceva de genul asta, nu mai tin minte exact, si ii dati delete.

Pentru a ajunge mai usor la extensii, daca sunteti grei de cap, bagati in chenarul de sus: chrome://chrome/extensions/ si apasati enter. Veti ajunge tot in acelasi loc, adica la extensii.

Ce iti poate face acest virus? Te va redirectiona la un moment dat de pe Facebookul clasic pe un facebook scam. Tu iti vei introduce datele, e-mail si parola. Acolo nu se va conecta din prima, pentru ca datele au fost trimise in alta parte si imediat urmeaza sa fii redirectionat din nou, catre facebook.com. Aici te vei conecta si vei uita ca ai trecut si printr-un scam.

Virusul schimba culoarea profilului tau doar la tine. Nu este vizibil si de catre ceilalti. Deci degeaba te zbati in a-ti schimba culoarea profilului, nu vei fi cu nimic mai cul printre prietenii tai de 14 ani.

Leave a Reply