Incepand cu data de 2-3 Ianuarie a avut loc un update din partea celor de la Google. Au picat din nou site-urile cu continut slab, copiat sau de proasta calitate, si de asemenea, au crescut site-urile a caror continut a fost bogat, original si bine optimizat.

In egala masura, continutul extra mega optimizat, a fost si el penalizat din nou. Nu a fost vorba chiar despre un Penguin, ci doar au picat cei care au facut un pic de SPAM.

Despre update-ul de Pagerank nu pot spune decat ca, ma astept ca abia prin Februarie sa vina. A fost prea recent si nu ma astept ca toti ceilalti sa vina in Ianuarie.

Toti cei care au facut White SEO acum pot culege un pic roadele, avand cresteri de 100-200% ale traficului. In cazul meu, mai bine de 3 site-uri si-au triplat traficul.

White SEO = asteptare + linkuri naturale + continut de calitate original. Pentru white SEO ai nevoie de rabdare si timp.
Black SEO = graba, linkuri pe profile de forumuri, comentarii, linkuri cumparate, advertoriale agresive, continut duplicat sau de slaba calitate. Pentu black SEO ai nevoie de bani pentru a investi.