Unde si cum se tranzactioneaza crypto monede

Ne-am obisnuit ca, atunci cand vorbim despre tranzactii financiare, sa avem de-a face cu proceduri birocratice greoaie si cu sisteme de plati girate de sistemul bancar traditional. Acestea au marele dezavantaj de a genera costuri suplimentare pentru cei care le executa, iar de multe ori suntem in imposibilitatea de a verifica mai departe daca tranzactia a fost validata de ambele parti. Ei, bine, toate aceste lucruri pot fi eliminate de cei care tranzactioneaza crypto monede, un segment de public care ia amploare pe zi ce trece.

Tranzactiile de monede virtuale, asa-numitele crypto monede, reprezinta astazi o tentatie pentru oricine, cata vreme acestea au devenit mai mult decat cautate. Cel mai bun exemplu in acest sens il reprezinta evolutia monedei Bitcoin, care a ajuns astazi sa se tranzactioneze cu peste 10 mii d edolari americani pentru o unitate. Aceasta in conditiile in care, la inceputurile sale, moneda valora de mii de ori mai putin.

Avantaje pentru cei care tranzactioneaza crypto monede

Aparent, tranzactiile Bitcoin reprezinta o noutate pentru Romania, insa accesul la informatii este liber, astfel ca oricine doreste sa tranzactioneze monede virtuale poate face acest lucru in voie. Acestea iti pot aduce o serie intreaga de avantaje fata de tranzactiile facute in mod traditional cu bani de hartie sau chiar cu bani electronici. Astfel, primul dintre atuuri este acela ca puteti trimite bani sau primi oriunde in lume, in orice moment, cata vreme detineti o legatura stabila de internet.

Aici, nu mai depindeti de un program al caselor de schimb valutar sau de transfer de bani pe care le cunoastem in mod obisnuit. De asemenea, nu conteaza ca sunt sarbatori legale, e sambata sau duminica. Bitcoin este disponibil la orice ora din zi si din noapte, cata vreme este o moneda care nu cunoaste niciun fel de granite. Prin urmare, poti spune ca ai un control absolut total asupra banilor, pe care ii detii tot timpul la purtator.

Si, fiindca am adus in discutie acest aspect, trebuie spus ca monedele virtuale nici nu exista in fizic sau in vreun cont anume. Ca atare, nici nu putem spune ca suntem in pericol sa ramanem fara bani. Banii, propriu-zisi, nu reprezinta altceva decat urme ale tranzactiilor, acestea fiind singurele inregistrate.

Prin urtmare, odata ce ai efectuat o tranzactie, se va sti cati bani detii, atat de catre tine, cat si despre restul „detinatorilor” de Bitcoin. Caci, pentru ca o tranzactie sa fie validata, aceasta este verificata nu doar de catre autorii schimbului, ci si de catre restul membrilor retelei.

Nu in ultimul rand, achizitiile sau tranzactiile de Bitcoin nu sunt supuse taxarii. Sau, cel putin, nu fara o discutie prealabila cu detinatorii. Acestia din urma sunt insa protejati de furtul de identitate, cata vreme datele lor raman confidentiale. Cat priveste portofelul virtual, si acesta poate fi criptat sau i se poate face o dublura, astfel incat accesul la monedele virtuale sa fie cat mai sigur.

Leave a Reply