Trei pasi pentru alegerea unei lenjerii pentru hoteluri potrivite

Lenjeria de pat reprezinta cartea de vizita a oricarei camere, indiferent ca vorbim aici despre locuinta personala sau de cea a unui hotel au pensiune. Insa, daca in cazul locuintei personale acest lucru sa spunem ca nu conteaza prea mult, in afara propriei persoane sau a unor vizitatori care ar putea stramba din nas cu privire la gusturile dumneavoastra, atunci cand vorbim despre un hotel sau pensiune cu pretentii, lucrurile stau putin diferit.

In primul rand, clientii platesc pentru niste servicii si se asteapta ca totul sa fie perfect. Din acest motiv, absolut totul, incepand de la lenjerii pentru hoteluri, pana la covoare, draperii si mobilier, trebuie sa arate impecabil. Iar acest lucru trebuie sa se vada nu doar in materie de curatenie si aranjament, ci si in ceea ce priveste stilul, culorile si modul in care acestea se potrivesc cu restul ansamblului.

Stil si culoare

Probabil ca primul lucru care ne va atrage atentia la niste lenjerii pentru hoteluri este culoarea. O nuanta deschisa ne inspira curatenie si igiena depline, albul imaculat fiind un etalon al acestor doua caracteristici. Albul nu este insa pe placul tuturor, astfel incat astazi avem o sumedenie de modele de lenjerii pentru hoteluri in culori dintre cele mai diverse.

Putem opta pentru culori uni, in care sa predomine maroul, bejul sau chiar nuante mai indraznete, precum auriul sau rosul aprins, in vreme ce altii pot prefera culorile pastelate sau imprimeurile florale. Dincolo de culoare insa, trebuie sa avem grija si la stilul lenjeriei. Acesta poate fi definit atat de culori si modelul ales, cat si de marime si forma.

Astfel, astazi sunt foarte populare pernele inguste si mai lungi, umplute cu microfibre care imita perfect puful de gasca sau de lebada. Aceasta spre deosebire de pernele din modele mai vechi de lenjerii pentru hoteluri, care aveau o forma patrata. Acestea erau mai mari si, spun unii, mai confortabile. In schimb, pernele mai inguste iti dau posibilitatea mutarii usoare a pernelor de pe pat pe o canapea, spre exemplu.

Marimea conteaza

Si, fiindca am adus vorba despre dimensiuni, trebuie amintit ca acestea sunt foarte importante in alegerea unei lenjerii pentru hoteluri. Astfel, o lenjerie are sa se potriveasca perfect trebuie sa fie cu aproximativ 40 cm mai lunga decat dimensiunile saltelei pe care va fi asternuta. Cel putin in cazul cearceafurilor de pat, acestea trebuie sa fie ceva mai lungi, pentru a putea intra sub saltea, fara a fugi de sub noi in timpul noptii.

Calitatea tesaturii

Nu in ultimul rand, trebuie sa tinem cont de calitatea tesaturii. De regula, cu cat un bumbac este mai gros si mai consistent la atingere, cu atat este mai de calitate. Se poate insa ca bumbacul brut sa nu fie pe placul tuturor. Acesta este motivul pentru care avem optiunea bumbacului satinat sau a lenjeriilor din matase, care va vor oferi confortul dorit.

Leave a Reply