Telefon nou sau reconditionat

In vremea in care telefoanele recent lansate au niste preturi uriase, precum Samsung Galaxy S20, care costa 60.000 de lei, tindem sa ne uitam catre telefoanele de gama medie pentru ca nu ne permitem telefoane asa de scumpe. Dar daca telefonul pe care ti-l doresti se afla la un pret mai redus si este conditionat, il cumperi? In general, raspunsul este nu. Multe persoane au o teama, cum ca daca un telefon bun si performant se afla la un pret redus fata de cel nou nout, inseamna ca este stricat, zgariat si ca nu se va mai putea folosi. Dar nu este asa. Pentru a lamuri acest aspect, te invit sa urmaresti randurile de mai jos. 

Atunci cand intr-un depozit ajunge un lot de telefoane, angajatii au responsabilitatea de a testa un telefon sa vada daca lotul respectiv are vreo problema sau nu. Pentru asta este nevoie ca un angajat sa desfaca o cutie in care se afla un telefon si sa testeze sa vada daca raspunde la comenzi, daca functioneaza, daca totul este in regula. In acest caz, telefoanele sunt scoate la vanzare, dar in caz contrar, lotul este trimis inapoi, pentru ca telefoanele au un risc de a fi defecte. 

Daca telefonul testat nu prezinta nicio problema, telefoanele vor fi scoase la vanzare si telefonul care a fost testat se va scoate la vanzare cu un pret mai mic, beneficiind de o reducere in jur de  200-300 de lei, iar atunci cand nu ai acesti bani in plus, reducerea aceasta este binevenita. Daca vrei sa iti cumperi un Iphone 8, sa nu crezi ca telefonul va fi spart si ca vei avea nevoie de o inlocuire a display-ului la Iphone 8, pentru ca daca telefonul ar avea chiar si o zgarietura mica, intregul lot ar fi fost trimis inapoi, nu ar fi fost scos la vanzare nici macar un model. 

Asa ca, un telefon reconditionat inseamna un telefon testat de catre un angajat pentru a vedea daca telefonul functioneaza asa cum ar trebui si in caz contrar lotul este trimis inapoi, pentru ca nu se poate scoate la vanzare un telefon care nu functioneaza. Daca ar face asa ceva compania, s-ar sesiza imediat si ar primi amenzi uriase si ar scadea reputatia si credibilitatea companiei, asa ca, nicio compania nu ar risca sa comita astfel de fapte. 

Acestea fiind spuse, daca te incadrezi in categoria persoanelor carora le este frica sa cumpere un telefon reconditionat, ar fi bine sa iti schimbi perceptia pentru ca un telefon reconditonat inseamna un telefon testat de catre un angajat, pentru a se asigura ca intregul lot functioneaza, daca ar fi vreo problema cu telefonul respectiv, s-ar sesiza si telefonul nu ar fi fost scos la vanzare.

Leave a Reply