Tarife Fan Courier – sa intelegeti mai bine

Pana anul trecut credeam ca Fan Courier reprezinta cel mai rapid si ieftin curier din Romania. Sigur, pana anul trecut nu aveam de-a face cu ei, iar pana anul asta nu stiam ce tarife are aceasta firma. De altfel, sloganul oriunde, oricand, se aplica doar in cazul in care vrei sa duci un colet din Barlad-Sud in Barlad-Nord si nu gasesti niciun taxiu sa ti-l duca pe 5 lei sau nu ai tu chef sa mergi pe jos ori cu autobuzul sa-l duci.

Am trimis un colet in Bucuresti, am platit 17 Lei + TVA pentru transport. Am avut un ramburs de 140 lei. M-au intrebat cei de la Fan Courier daca vreau sa primesc banii acasa. Le-am spus ca nu, stau la 2 minute de ei si ar fi fost acelasi lucru ca si cum ar fi venit la scara blocului sa-mi dea banii. A venit rambursul. Cand ajung la Fan Courier:

– Va costa 24 de lei.
– Ce? Banii mei ma costa 24 lei?
– Da. 15 lei plicul de ramburs, 2 lei asigurarea plicului si restu TVA.
– Si daca soseau acasa banii? Cat ma costa?
– Pai inca 16 lei livrarea la domiciliu.

Acum sa intelegem mai bine: plic ramburs inseamna o folie de aia plasticata pe care scrie Fan Courier si inca un plic de hartie obisnuit (50 bani) in care sunt banii. 15 lei e o suma extraordinar de mare pentru o amarata de folie de plastic.

Livrarea la domiciliu 16 lei? Pai e mai mult decat transportul unui colet sub 1.2kg.

Aici e de vina managementul firmei pentru ca nu face o varianta mai buna de distribuire a rambursurilor fara a cere taxe pe plicuri si alte magarii asematoare.

Concluzia? Pentru Fan Courier e mai greu sa care un plic cu bani inapoi la expeditor decat sa trimita un colet mai greu de 5kg la destinatar.

Leave a Reply