Sfaturi utile pentru optimizarea SEO

Deși este un subiect foarte abordat în mediul online, optimizarea SEO necesită mult timp și informație pentru a putea fi realizată ca la carte. Tocmai de aceea, am pregătit o listă cu anumite sfaturi utile ce vă pot veni în ajutorul dumneavoastră, dacă doriți să vă optimizați site-ul și, implicit, să vă evoluați noua afacere.

Instrumente pentru optimizarea SEO

În cazul în care nu aţi aflat, există diverse instrumente ce vă pot ajuta pentru a va optimiza pagina web creată. În plus, puteți găsi diverse astfel de instrumente absolut gratuit, fără să investiți sume exorbitante de bani.

În plus, folosite corespunzător, acestea pot reprezenta baza către un site de succes. Spre exemplu, dacă utilizați cunoscuta platformă WordPress, vă puteți folosi de pluginul Yoast, pentru a vă actualiza paginile site-ului dumneavoastră și a le face mult mai accesibile pentru utilizatorii Google.

Imagini optimizate

Chiar dacă optați pentru crearea unui blog, nu trebuie să uitați faptul că imaginile au nevoie de optimizare. Este foarte important să respectați anumite criterii, atunci când urmează să inserați un nouă imagine pe pagina web.

Printre acestea se numără relevanța fotografiei pentru expresia sau cuvântul cheie utilizat, cele două având rolul de a forma un întreg și nu de a face parte din tabere total opuse.

De asemenea, dimensiunea imaginii este foarte importantă atât pentru optimizare cât şi pentru viteza de încărcare a paginii. Recomandarea noastră este să nu depășiți 100KB, pentru a nu întâmpina probleme.

Etichete și categorii corespunzătoare

La sfârșitul fiecărui articol, este necesar să inserai câteva taguri (etichete) cât mai reprezentative pentru postarea dumneavoastră. Încercați să acordați o atenție sporită și acestui detaliu, adăugând doar cuvinte sau expresii ce fac referire directă la conținutul vizat.

De asemenea, nu uitați ca articolul respectiv să poată fi găsit în categoria potrivită, fără prea multe căutări din partea vizitatorilor. Pentru o experiență cât mai bună, încercați ca toate categoriile site-ului să fie găsite cât mai la îndemâna utilizatorului.

În final, sperăm ca cele trei sfaturi prezentate anterior să vă îndrume către obținerea unui site de succes. După cum ați putut observa, nu este nevoie de cunoștințe complexe de IT pentru o evoluție semnificativă a paginii web.

Acum vă puteți optimiza site-ul de acasă, urmând doar câțiva pași esențiali. De asemenea, vă recomandăm să țineți cont de sfaturile de mai sus pe tot parcursul deținerii paginii web, pentru a vă bucura cât mai mult de efectele acestora.

Leave a Reply