Strategia link-urilor.
Backlink-urile conteaza foarte mult. Intr-un raport din anul 2016, 90 de procente dintre repondenti au declarat ca folosesc promovarea continutului, ca parte a strategiei de link building.
Mai mult de 78% dintre acestia cred ca aceasta strategie este foarte benefica pentru seo. Daca esti interesat de optimizare seo Bucuresti pentru website, intra pe Smartseopack.com.
Acesta este alt caz de calitate vs. cantitate. Google te va penaliza daca va constata ca ai inclus in campanie, link-uri de la si catre site-uri penalizate deja, acordand un domain authority mai mic de 20 website-ului tau.
Popularea cu prea multe backlink-uri, prea repede, poate de asemenea sa aiba efecte negative. De asemenea, spam-ul in blog sau popularea agresiva a directoarelor cu site-ul tau (inscrierea pe foarte multe directoare a site-ului) vor fi de asemenea vazute foarte prost de catre algoritmii Google.
Incearca sa schimbi aceasta strategie, inlocuind-o cu o prezenta cat mai consistenta si mai calitativa pe retelele de socializare, asa cum ar fi Twitter, Facebook sau Linkedin. Incearca sa stabilesti relatii bune cu site-uri foarte populare, incercand cu acestea un schimb de link-uri.
Bineinteles, va dura mai mult, dar merita cu siguranta. 3 sau 4 backlink-uri foarte relevante de la website-uri cu autoritate, conteaza mai mult in “ochii” Google decat 100 de backlink-uri din surse dubioase.
Fanii si follower-ii.
Retelele de socializare reprezinta un loc fantastic in care iti poti promova afacerea, dar fanii de pe aceste retele nu sunt relevanti (numarul lor), pentru motoarele de cautare. Totul este despre implicare: cum te conectezi si cum interactionezi cu oamenii si ce fel de feedback iti dau acestia.
O comunitate foarte activa de membrii (de pe pagina afacerii tale) care vor da like acestei pagini si vor posta pe paginile lor continut de pe pagina ta, este benefica pentru brandul tau si pentru autoritate.
De asemenea, aceste lucruri iti pot creste foarte mult traficul pe site. Activitatea de pe retelele de socializare, daca este de calitate, da un semnal algoritmilor Google ca utilizatorii sunt interesati de tine si de continutul tau, acordand scoruri mai mari in ranking. Postarea de continut divers si de calitate pe retelele de socializare trebuie facuta constant.
Daca nu ai timp si pentru acest lucru (si in majoritatea cazurilor te asiguram ca nu vei avea timp), te sfatuim sa apelezi la o echipa de seo, specializata pe marketing social media. In acest fel, te vei putea ocupa de alte lucruri foarte importante pentru afacerea ta.
Pentru ca strategia ta seo sa dea rezultate, fie ca vorbim despre site sau despre lucrul pe social media, trebuie sa ai rabdare. Rezultatele nu se vor vedea in nici un caz de pe o zi pe alta.
Majoritatea celor care se apuca de SEO, nu constientizeaza acest lucru, dorindu-si rezultate foarte rapide pe motoarele de cautare. Aceste rezultate nu vor aparea atat de repede. Daca in schimb ti-ai facut treaba bine si ai alaturi de tine o echipa SEO cu experienta, rezultatele nu vor intarzia sa apara.