Scarile interioare – cum le alegi si de ce sunt optiuni populare cele din lemn

Scarile interioare sunt o necesitate, atat din punct de vedere al rolului lor de baza – de a uni etajele unei cladiri, cat si din punct de vedere estetic. Acestea par sa fie completari in materie de design interior, trebuie sa corespunda cu stilul deja conturat al incaperilor, astfel ca atunci cand sunt alese aduc numeroase aspecte de care trebuie tinut cont.

Dintre toate optiunile, o scara interioara lemn castiga detasat in topul preferintelor. Se remarca asadar o atentie indreptata spre ceea ce este clasic. Lemnul este favorit datorita aspectului sau si a caracteristicilor ce il recomanda. Pasind pe lemn se simte confort, caldura; vizual vorbind este elegant si poate avea finisaje diverse pentru a se integra in orice decor.

Optiuni ale scarilor de interior din lemn

Tinand cont de structura, design, de aspect si toate detaliile, scarile din lemn pot dispune de insertii de lemn, de genul lemnului ce acopera o structura diferita, sau pot fi integral din lemn.

  • Scarile turnate din beton, placate cu lemn

Acestea sunt o maniera de a reda scarilor o nota de eleganta, tinand cont ca proiectarea lor a fost dorita sa reziste, precum insasi structura casei. Datorita optiunilor atat de variate, lemnul poate dispune de finisaje cu tonalitati distincte, pentru obtinerea unui aspect lacuit sau uleiat.

O scara de acest gen poate fi de asemenea corelata cu stilul pardoselii si a tamplariei casei. Nu tradeaza cu nimic care este in fapt structura sa, baza, comportandu-se excelent si cand vine vorba de rezistenta in timp. De preferat sa se aleaga un lemn mai gros pentru a avea parte de un confort termic multumitor.

  • Scarile realizate integral din lemn

Avantajele acestor scari incep inca din faza de proiectare a casei cand se elimina grijile si costurile legate de turnarea de beton. Se pot alege tipuri de scari ce se pliaza perfect pe spatiul si bugetul disponibil, cu alegerea unor scari din lemn de forma personalizata si nu standard. Acest lucru ofera sansa de a adopta un design cu nota personala pentru aceste elemente ale casei.

Indiferent de cat spatiu este pus la dispozitie, indiferent de alte repere de acest gen o scara interioara din lemn este o optiune de luat in seama.

Din punct de vedere stilistic si cromatic, scara din lemn are mai multe sanse de a se integra in decorul unei case. Cunoaste varietate de finisaje, de dimensiuni, tipuri de lemn dintre care se pot alege, combinand cu balustrade din lemn de asemenea sau cu insertii metalice, de ce nu.

Este cert faptul ca lemnul dispune de caracteristici greu de intrecut de alte tipuri de materiale. Executia este si ea in timp util, montajul nu este dificil, asadar proiectantul, dar si beneficiarul se pot bucura de posibilitatea de a duce la bun sfarsit un astfel de plan in timp mai scurt. In plus, ofertele pe aceasta nisa sunt in pas cu modernul, astfel ca se poate oferi chiar si proiectare de tip 3D pentru o mai buna vizualizare despre cum se integreaza scarile din lemn in planul casei.

Leave a Reply