Sa trecem la anvelope de vara

Romanii au inceput sa isi schimbe anvelopelele inca de pe 1 martie. Ce-i drept, primavara atunci incepe, insa caldurile nu chiar. Dupa cum stiti, anul acesta am avut parte de zapada la jumatatea lunii martie, asa ca majoritatea celor ce si-au schimbat anvelopele, au regretat destul de mult.

Eu unul, nu am fost sigur ca iarna a trecut, nici macar dupa 15 Aprilie. Oricum, temperaturile in jurul noptii, pana acum au fost destul de scazute, situate intre 3 grade si 14. Au fost nopti in care temperaturile au scazut sub 7 grade, iar asta inseamna ca pe o asemenea vreme ai nevoie de cauciucuri de iarna. Asa cum eu merg si noaptea destul de mult, n-a fost inca necesar sa le schimb.

Acum ca am vazut caldurile astea mari, am zis ca trebuie sa schimb si eu in sfarsit anvelopele si sa pun de vara. Nu pentru ca m-ar fi incurcat aceste anvelope de iarna, doar pentru ca am auzit ca uneori consumul este mai mare, iar anvelopele de iarna sunt si mai moi, iar vara la calduri foarte mari ai sansa explodeze.

Anvelopele le aveam inca de anul trecut, de la fosta masina, aproape noi-noute. Pretul schimbarii cauciucului este in medie de 15 lei, insa cred ca atunci cand a dat prima ninsoare, s-a dublat pretul datorita cererii prea mari.

Am vazut zeci de persoane care nu si le-au schimbat inca, si nici nu au de gand sa le schimbe. De cele mai multe ori din comoditate, pentru ca multi au fostele cauciucuri de vara. Problema e ca maresc consumul de combustibil cand temperatura afara este foarte ridicata. Iar la un drum lung, se vor incinge foarte tare iar aderenta pe asfalt va fi cu mult diferita.

Leave a Reply