Să cumpărăm doar produse româneşti!

Aşa ne spun unii chelioşi strâmbi şi cam boccii. Asta dacă vrem bineînţeles să îndreptăm economia românească şi în acelaţi timp să ne ferim de recesiunea economică care bate la porţile BNR-ului.

Îţi dai seama? Să te prăpădeşti de râs nu alta. Cică să cumpărăm chestii produse în România. Nu ştiu cum să îţi spun dragă “mariner” dar mie unul îmi e cam frică să folosesc căcaturile făcute sau inventate în România. Nu ştiu de ce, dar cert e că nu aş risca aşa ceva. Oricum, chiar dacă să zicem aş trece peste frica de a da banii pe ceva produs în România, doar nu crezi că îmi voi forma ticul nervos de a mă uita pe spatele fiecărui produs ca să mă asigur că este produs în ţara lui “”Draculia”.

Nu o fac din răutate sau din nepatriotism…pur şi simplu consider că standardele la care se ridică produsele făcute în România nu sunt acceptabile pentru mine.

Crezi că aş avea vreodată curaj să îmi cumpăr un prezervativ produs în România? Parcă mă şi văd după vreo partidă de futere cu vreo gagicuţă cum după nouă luni mă procopsesc nu cu un copil ci cu tripleţi. Cum pula mea să am încredere în prezervativul “manufacturat” de nea Gogu din Caracal? Never…

Cum ar fi să îmi cumpăr o maşină românească? Îţi zic eu cum ar fi…ar fi exact ca şi cum ţi-ai fute singur câte un picior în coaie o dată la o lună. Păi tu crezi că am tâmpit să ajung să îmi închiriez o cameră a mea la service unde să dorm de fiecare dată când duc căruţa autohtonă la schimbat bucşe?

Ştii cum e chestia asta cu recomandatul chestiilor “meid in romenia”? Ca şi cum ţi-aş recomanda eu ţie să vă aruncaţi toate notebook-urile alea simandicoase luate pe banii noştri şi să vă cumpăraţi CIP-uri 03 de la Electronica Bucureşti (mai există?). Ehhh, cum ar fi? Aşa că dacă tot ne-am îndatorat pe vieţi întregi la bănci, lăsaţi-ne să cumpărăm ceva de calitate şi care merită banii.

Dacă stau şi mă gândesc, nici măcar curve cum trebuie nu găseşti în România. Marea majoritate a populaţiei de pe centurile patriei este formată din curve care te sug cu gândul la micii cu muştar şi mămăliguţă sau care aşa de rupte sunt de foame că nu sunt în stare să îţi facă o labă aşa cum trebuie.

Nu mai vorbesc de aspectul de mâţe ştirbe malnutrite cu care încântă privirile tiriştilor nemţi, turci sau polonezi. Nu vreau să jignesc curvele de club sau de Italia/Spania care o sug pe o sticlă de Chivas. Ele sunt bune chiar şi de export…de fapt pot să spun că sunt la foarte mare căutare.

În concluzie, nu voi cumpăra nimic românesc şi voi boicota la maxim acest îndemn total lipsit de logică şi bun-simţ la adresa consumatorului român!

Leave a Reply