Rochia eleganta de seara, lunga – da sau ba

Cand vine vorba de rochiile de seara o mare parte din femei considera ca numai cele lungi sunt si elegante. Acestea sunt mai pompoase si desigur ca nu pot fi purtate oricand. Insa chiar si din considerente ce tin de acest aspect, uneori o rochie lunga nu este tocmai o idee buna.

Pe principiul trendurilor ce trebuie sa cunoasca adaptare in functie de purtatoare si nu sa fie pur si simplu integrate ca atare in tinute de orice fel, si cand vine vorba de rochii elegante lungi conteaza acelasi lucru. Iata cateva repere despre momentele cand o rochie lunga nu este o varianta tocmai buna pentru purtatoare:

  • Cand esti scunda, miniona. Cu siguranta stii ca in unele magazine sunt produse special destinate celor care tine, petite. La capitolul rochie lunga se poate sa creezi acel efect usor neplacut, cand ascunzand picioarele sa scoti mai mult in evidenta inaltimea.
  • Cand este vorba de un eveniment mai putin formal. Rochiile lungi purtate la iesiri in oras sau in cadre ce nu sunt formale dau impresia ca nu esti din acel film. Desigur ca nu este o alegere totalmente gresita, insa trebuie sa fii atenta la detaliile decorative si la croi. Simplu este ceva mai adecvat aici.
  • Cand nu porti tocuri. Proportiile sunt usor schimbate de la caz la caz. Pentru ca o rochie lunga are menirea tocmai de a scoate in evidenta alungirea corpului si silueta ar trebui sa porti tocuri. In caz contrar efectul nu va mai fi la fel.
  • Cand este vara. O rochie lunga vara s-ar putea sa fie un inconvenient. Mai ales daca si materialul nu este unul vaporos si daca este tipul de rochie mulata, alegerea nu este tocmai potrivita.
  • Cand picioarele sunt partea ta avantajoasa. O rochie lunga acopera cam mult. Asadar trebuie sa te gandesti cu ce compensezi pentru a avea o aparitie stralucita. Daca picioarele sunt partea ta avantajoasa atunci nu te sfii sa le etalezi si nu te ascunde in spatele materialelor unor rochii lungi.

Cand rochiile lungi sunt preferate

Nu exista doar un lung sir de „nu” cand vine vorba de alegerea unor rochii de seara lungi. Acestea au si ele farmecul lor. Poti oricand sa fii seducatoare, ravisanta, daca stii sa alegi ce ti se potriveste. Spre exemplu rochiile lungi cu despicatura pe un picior sunt un trend setat de insasi Angelina Jolie. Deci fii sigura ca fac furori.

De asemenea, rochiile lungi ce permit sa pui in evidenta mai mult din partea de bust, deci au corset, sunt decoltate, pot fi si ele demne de apreciat. Un croi precum cel de tip sirena sau trompeta, ce pun in valoare formele aproape perfecte si armonia de linii sunt ravnite de multe femei. Insa nu toate pot purta asa ceva, intrucat li se scoate in evidenta disproportionalitatea sau silueta prea putin placuta estetic. Asadar, daca acestea nu sunt cazul tau, poarta cu demnitate o rochie lunga care iti surprinde frumusetea feminina din cap pana in picioare.

Leave a Reply