Rochia de seara de vis

Rochia de seara de vis… Hmmm, parca se aseamana oarecum cu o rochie de mireasa. Asta doar pentru ca au acelasi scop: sa faca din femeia pe care o poarta cea mai cea dintre femeile prezente la o petrecere sau un eveniment ce are loc seara.

Pai, sa vedem: mai intai petrecerea de club. Aici rochia de seara trebuie sa fie stralucitoare si impanata cu paiete si margelute pentru ca luminile colorate din club sa se reflecte jucaus in ele. Asta atrage privirile si face distinctie intre alte rochii de seara prezente la petrecere. Apoi, ca sa poti dansa e musai ca rochia de seara pe care o imbraci pentru club sa fie scurta.

Si mulata, pentru ca femeile care le poarta si sunt amatoare de genul acesta de petreceri dansante si piparate cu multa bautura, au impresia ca, aratandu-si formele, pot face mai usor cuceriri in randul barbatilor si, de ce nu, chiar si in cel al femeilor.

Depinde de orientare. Mai avem petrecerea oficiala, gen bal de societate, sa zicem. Aici, rochia de seara sufera o metamorfoza spectaculoasa fata de rochia de seara din clubul de noapte. Asta pentru ca, fiind o petrecere mai simandicoasa si cu pretentii de seriozitate si demnitate etc., se impune o anumita eticheta.

Se poate, binenteles, sa apari la o astfel de petrecere si in rochii de seara de la Dyfashion scurte, mulate si, eventual, cu spatele gol si un decolteu adanc, dar, in general, se prefera rochia de seara lunga, eleganta, cu trena sau falduri maiestuoase, cu decolteu rotund, despicata pana la sold sau cu insertii bogate sau simple de margele si paiete.

O gramada de modele, culori si forme doar pentru o rochie de seara de vis. Intr-o astfel de rochie de seara, femeia vrea sa spuna ca este eleganta, cu o anumita doza de seriozitate sau sexy, pasionala in functie de culoare, impunatoare in functie de forma, accesibila sau nu in functie de cat material o acopera ori naturala si fireasca cu o rochie de seara simpla si eleganta.

Apoi mai sunt petrecerile de seara in aer liber cand rochia de seara poate fi de oricare fel, doar sa atraga atentia si sa fie si comoda. Da, un lucru importanta la o rochie de seara este sa indeplineasca conditia de comoditate atunci cand este purtata. Iar cele mai comode rochii marimi mari de seara sunt cele din matase si voaluri care se unduiesc pe trup si lasa libertate de miscare purtatoarei.

Dar, o rochie de seara de vis inseamna, de fapt, rochia in care te simti cel mai bine si care te lasa sa fii vazuta doar tu. Nu te eclipseaza, dar nici nu te ridica pe un podium. Este o combinatie intre bun gust, lejeritate, frumusete, eleganta, naturalete si caracteristicile unui lucru facut profesionist.

Pentru ca, la o petrecere de seara nu este indicat sa mergi imbracata intr-o rochie de seara improvizata ad-hoc pentru ca ai toate sansele sa apari ca ridicola si “nepieptanata”.

Leave a Reply