Inca de la inceput, omenirea a fost atrasa de acest material aurit, cu ajutorul caruia reuseam si reusim in continuare sa traim de pe o zi pe alta. Cu cat avem mai multi bani cu atat devenim mai nemultumitori si ne dorim si mai mult decat am avea nevoie. Depasim stadiul in care alocam o anumita suma de bani pentru necesitati si incepem sa acordam tot mai multa atentie placerilor.
Aceasta goana dupa aur a fost intotdeauna prezenta, chiar si in cazul nostru – urmam facultati care sa ne asigure un venit cat mai mare sau parasim tara deoarece nu castigam suficient. Insa cu cat timpul trece, cu atat mai mult tehnologia avanseaza.
Au aparut bancile, prin intermediul carora putem depozita si transfera diverse sume de bani. Insa aceasta oportunitate inainte nu o aveau decat persoanele importante ce detineau afaceri in industria electrica petroliera sau anumite linii aeriene ori lanturi hoteliere.
Acum am ajuns din nou in acest prag si ma refer la banii virtuali care au schimbat multe vieti in decursul a cativa ani. Vom vorbi mai multe despre populare evolutie criptomonede si iti voi explica cum au aparut ele.
Prima criptomoneda a fost fondata in anul 2009 de catre un programator care a denumit-o Bitcoin. Asa este, celebrul Bitcoin care a schimbat cu totul istoria monedelor si a deschis o usa catre o lume a tranzactiilor online.
Prin aceasta evolutie criptomonede, este posibila cumpararea de criptomonede si investirea in ele prin diferite tranzactii sau in proiecte. Dar valoarea lor este destul de mare si cand am spus ca am ajuns din nou in acelasi prag al tehnologiei ca la bancile normale ma refeream la faptul ca doar persoanele care detineau anumite lanturi hoteliere sau linii sau aveau companii din industria petroliera sau electrica isi permiteau sa cumpere monede.
Pentru a putea cumpara criptomonede, deseori este necesara vanzarea de bunuri si doar cei mentionati mai sus isi permit. Insa cu aparitia altor monede virtuale pe piata, s-au creat si programe prin care este posibila decriptarea de tranzactii mai complexe si mai dificila.
Aceasta activitate poarta denumirea de mine, actiunea de mining. Pentru a putea beneficia de ea, ai nevoie de un calculator cu procesor destul de mare pentru ca programul sa functioneze la cote maxime.
Asa cum tu tii banii in portofel, asa si monedele virtuale necesita depozitarea. Ele stau intr-un portofel virtual. Atunci cand faci tranzactii online, alegi una dintre multitudinea de platforme, iti creezi un cont si incepi sa faci tranzactii. La inceput este mai greu, iti trebuie multa rabdare si timp sa intelegi cum merg lucrurile in aceasta lume virtuala.
Atunci cand faci o tranzactie trebuie sa te gandesti de doua ori inainte. Nu accepta orice oferta pe loc, asteapta cel putin 6 oferte, alege-o pe cea mai avantajoasa si abia apoi confirm-o.
Pentru mai multe detalii despre evolutia de criptomonede, orice noutate care ar putea sa iti imbunatateasca castigurile, fluctuatile valorilor monedelor si cum sa investesti in ele acceseaza site-ul www.criptomonitor.ro.