Produse cosmetice bio pentru sezonul cald

Anotimpul cald este un motiv de bucurie pentru corp, care are ocazia sa respire dupa o iarna in care a stat infofolit in randuri intregi de haine si lenjerii trase una peste alta. Astfel, expunerea la razele soarelui este benefica pentru organism, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic, avand darul de a ne ridica tonusul dupa o iarna si o primavara mohorate.

Expunerea la soare poate angrena insa si numeroase riscuri, mai ales daca stim ca suntem o persoana cu pielea mai sensibila. Astfel, putem foarte usor sa ne bronzam excesiv, iar pielea noastra sa ai bade suferit prin basici nu doar inestetice, ci si dureroase. In cazuri mai grave, unele persoane pot dezvolta alergii sau chiar maladii mai grave, precum cancerul de piele.

Toate acestea se intampla insa atunci cand nu avem grija de corpul nostru. Iar daca nu suportam sa stam infasurati la plaja in tinute care sa ne protejeze pielea de soare, avem la dispozitie prin NaturaFresh creme de protectie si de ingrijire zilnica, menite sa ne tina corpul la distanta de bolile sau afectiunile pielii cauzate de expunerea la soare.

Din acest punct de vedere, alegerea unor produse cosmetice bio pentru sezonul cald si nu numai poate reprezenta o solutie optima pentru tine. Cum alegem insa toate aceste produse cosmetice naturale si ce trebuie sa urmarim atunci cand le folosim?

In primul rand, trebuie sa ne asiguram ca aceste produse sunt din ingrediente suta la suta naturale, astfel incat sa nu agreseze organismul si sa ii ofere protectie maxima.

De asemenea, vom fi atenti a alegem produse bio sau alimente bio care sa se potriveasca diferitor momente ale zilei. Poti sa vezi alimente bio aici.  La partea de produse cosmetice, daca te gandesti ca o crema hidratanta de zi poate fi folosita si noaptea, ar fi bine sa citesti cu atentie instructiunile si ingredientele mentionate pe eticheta.

La fel ca si medicina, industria produselor cosmetice a evoluat mult in ultimul secol. Astfel, de la banalele creme de maini sau de fata, astazi avem creme de protectie pentru sezonu cald, capabile sa tina la distanta atat razele ultraviolete, cat si afectiuni mai grave produse de acestea.

Nu mai este cazul sa achizitionam doar un ulei de plaja sau o banala crema atunci cand stim ca ne expunem mai mult la soare, in conditiile in care si clima, dar si factorii poluatori s-au schimbat mult fata de acum cateva zeci de ani.

Mai mult, athnci cand ne expunem corpul la soare, trebuie sa ne uitam si in buletin, adica sa fim constienti si de varsta pe care o avem. Caci, una este sa faci plaja la 20 de ani si alta la 60, unde organismul si pielea reactioneaza diferit atunci cand sunt expuse radiatiilor solare.

Leave a Reply