Oamenii de marketing

Sunt o gramada de ratoni ce nu si-au gasit un job serios (la zidarie) si s-au apucat de facut marketing pe internet. Tot mai des ma contacteaza ratati care nu stiu sa imi spuna din prima ce vor, asa ca, imi insira zeci de lucruri neinteresante.

De exemplu, acum cateva saptamani m-a contactat un tip pe un site de design interior sa-mi spuna ca reprezinta acasa.ro si ca site-ul lor este cel mai bun de pe internet pe nisa asta. Mi-a explicat zeci de lucruri fara noima, ca in final sa-mi propuna sa cumpar publicitate pe spamul lor de site cu 300Euro pachet / an. Pachetul includea afisarea unui banner pe site-ul lor (200×50) undeva prin dreapta jos doar pe un subdomeniu.

Altul ma contacteaza sa-mi vanda mie ceea ce eu vand deja pe un site. Astfel, ar fi trebuit sa cumpar angro de la ei (cu 10% reducere fata de cat aveau ei la vanzare produsele), iar apoi sa le vand si eu la mine. Astfel trebuia sa investesc 5000 lei in cacaturile lor super scumpe, ca apoi eu sa le mai pun adaosul meu si sa mi le cumpere nimeni. Un fel de, cumpara de la mine ca sa scap eu de ele iar apoi tu ramai cu ele.

Cine naiba i-a invatat pe astia sa negocieze cu clientii?

Leave a Reply