Necesitatea anvelopelor de bicicleta potrivite

Este o zi minunata de vara si esti afara pe bicicleta. Te chinui sa urci cu bicicleta in deal pentru a avea parte de experienta vietii tale.

Bineinteles ca tot efortul merita gandindu-te la experienta amuzanta pe care o vei avea la coborarea dealului pe bicicleta, simtind ca bicicleta ta va prinde aripi si te va purta cu viteza luminii.

Exista gandul zdrobitor ca ai putea face o pana de cauciuc, dar impingi mai departe pana la locul stabilit.

Cateva minute mai tarziu, mirosul de cauciuc arzator iti ataca narile. Apoi. S-a intamplat. Pof! Bicicleta se misca periculos dintr-o parte in alta. Cu un ghinion major, incepi sa atingi franele care s-au blocat complet inainte de a avea parte de cea mai rusinoasa cazatura.

Acum vine partea de care fiecare ciclist se teme. Schimbarea cauciucului la bicicleta. Sper ca ai o anvelopa de rezerva si o pompa. In caz contrar, sper ca ai idee de unde sa cumpari astfel de anvelope bicicleta. Pentru cei care au instrumentele necesare, dar nu au nici o idee cum sa le foloseasca, aici este un mic ghid.

La fel ca cele mai multe componente de biciclete, anvelopele sunt si au facut obiectul multor dezbateri. Opiniile abunda, indiferent daca acestea se bazeaza pe dovezi stiintifice sau preferinte personale, ceea ce face destul de dificil pentru un incepator sa ia o decizie cu privire la ce pneuri sa cumpere.

Cea mai usoara parte a deciziei este dimensiunea, sau mai precis diametrul, deoarece acest lucru va fi determinat de dimensiunea jantelor deja atasate la bicicleta.

Cea mai dificila parte a deciziei este latimea. In orice caz, majoritatea anvelopelor au dimensiunile lor stampilate pe o parte, de obicei constand din doua numere, primul fiind diametrul si urmatorul, latimea.

Intoarce bicicleta cu susul in jos. Pentru ca ma gandesc intr-o lumina pozitiva, sa ne prefacem ca anvelopa din fata este cea cu probleme. Anvelopele din spate au piese si lanturi care sunt o durere regala de cap pentru a fi demontate.

De asemenea, ma voi preface ca ai o bicicleta mai noua cu butoane de eliberare rapida, altfel, sper ca ai o cheie care sa se potriveasca cu suruburile axului. Elibereaza butucii sau suruburile axului si scoate roata de pe furca.

Dupa ce ai desumflat roata, incearca sa detasezi dintr-o parte janta de pe anvelopa si treptat elibereaza cauciucul evitand pe cat posibil indoierea jantei.

Inainte de a face orice altceva, ruleaza cu un deget incet si usor in interiorul anvelopei, verificand daca este ceva ascutit. La urma urmei, nu este deloc distractiv daca, dupa incercarea de a schimba un apartament in cele din urma ajungi pe drumuri. Neglijand acest pas te poate trimite 5  minute mai tarziu in cautarea unei alte anvelope de bicicleta.

Dupa ce ai pus inapoi cauciucul pe janta, termina prin umflarea anvelopei la presiunea recomandata si monteaz-o inapoi pe furca. Asigura-te ca totul este bine fixat si strans la locul lui.

Leave a Reply