Monologuri

Se poate recita sau sustine monologuri. Sa stiti ca oamenii dinaintea erei electrificarii stiau sa se distreze bine si fara accesorile pe care energia electrica le-a varat in case. Cel mai adesea se incropea o mica formatie cu o vioara sau doua si se dansa indracit pana aproape de orele diminetii.

Mie, personal, la o astfel de reuniune intima si in aceste conditii cel mai mult mi-ar place sa se spuna povesti. Iar cel care se incumeta la asa ceva sa aiba darul unui narator adevarat. Si povestile pot fi fantezii, pot fi cele inspirate din viata familiei sau prietenilor, deci un fel de barfa fara rautate dar cu iz de veselie, pot fi povesti scrise de altii sau unele adevarate din experienta traita. Pensiunea devine pe neasteptate la fel ca seraiul unde Sherezada isi uimea sultanul cu personajele ei. Faptul ca este, intr-un fel, deconectata de lume, face ca neobisnuitul situatiei sa capete un farmec aparte.

Cat priveste serile se pare ca le-am gasit o ocupatie. In schimb, ziua la o astfel de pensiune, poate fi interesanta si ea. Asta daca nu se doarme tot timpul cat soarele este pe cer. Si va propun sa organizati un picnic in apropiere, sau exesati criketul cu improvizatii, sau sa jucati mingea ori jocurile copilariei. Pentru unii, lectura de seara s-ar putea sa fie interesanta si tolaniti pe o patura asezata pe iarba la umbra unui copac. Iar ziua trece pe nesimtite.

Leave a Reply