Psihologia are legatura cu orice latura ce are la esenta manipularea sau ghidarea oamenilor spre a face sau a cumpara ceva. In marketing ai nevoie de psihologie si totodata de putere de intelegere a clientului, special pentru a-l ghida spre a te asculta. Sunt in jur de 4-5 lucruri luat in seama cand vrei sa ai clienti.

1. Apeleaza la emotii. Oamenii sunt fiinte emotive. Da-le impresia ca sunt fiinte puternice si pot face orice. Demonstreaza-le prin argumente ca produsul tau ii face si mai puternici.

2. Estimeaza valoarea corect sau peste masura. Atunci cand doresti sa vinzi ceva anume, trebuie sa creezi pretul respectivului produs, dar totodata si valoarea acestuia. Pretul nu este acelasi lucru cu valoarea. Intotdeauna trebuie sa remarci valoarea respectivului produs prin calitate, durabilitate, profesionalism, etc. Pentru a-ti fi mai usor, poti face comparatii cu alte produse asemanatoare sau poti pune un pret mai mic daca vrei sa cresti valoarea respectivului produs doar cu asta.

3. Ofera solutii sau raspunsuri la intrebari. Cel mai des cumparatorii vor sa stie cu exactitate daca respectivul produs li se potriveste sau nu. Pentru asta ai nevoie de cateva intrebari la care sa raspunzi totodata. Nu va trebui sa intrebi vizitatorii ci va trebui sa pui intrebarea pe care si-ar pune-o oricine atunci cand ar dori sa cumpere un produs:”Este acest produs benefic mie?” sau “Am nevoie de acest produs?”. La aceste intrebari va trebui sa raspunzi tot tu prin argumente care sa-l faca pe cumparator interesat.

4. Fii credibil. Online-ul a inceput sa ofere nesiguranta datorita fraudelor si inselatoriilor ce se intampla tot mai des. Sa presupunem ca unii cumparatori vor fugi de plata online cu ajutorul cardului, insa, pe langa asta, trebuie sa oferi si credibilitate ca si vanzator. Nu exista posibili cumparatori care nu sunt interesati de produsul tau, ci exista posibili cumparatori care nu cred in produsul tau.

Cum sa fii credibil atunci cand vinzi in mediul online?

  • Fa ca tranzactiile sa fie in siguranta folosind encriptie SSL
  • Pastreaza-ti imaginea curata si nu ti-o pata
  • Ofera testimoniale. Pareri de la actualii cumparatori despre produsul tau.
  • Adauga multiple posibilitati de contact
  • Ofera numele tau complet sau numele firmei, precum si datele fiscale