La ce trebuie sa fiti atent cand cumparati un laptop second hand sau refurbished?

Laptopurile sunt echipamente foarte importante, pe care le putem folosi in foarte multe scopuri, atat acasa cat si la servici, asa ca in cazul in care aveti de gand sa va cumparati un asemenea echipament, cu siguranta trebuie sa tineti cont de mai multe detalii.

De exemplu, trebuie sa stiti daca vreti un produs nou, unul refurbished (resigilat) sau unul second hand. Cea mai atractiva solutie ar fi echipamentul nou, pentru ca aveti garantia ca nu a mai fost utilizat.

In schimb, laptopul refurbished si laptopul second hand a mai fost utilizat, deci poate sa prezinte urme de uzura, asa ca trebuie sa stiti la ce sa va uitati pentru a face alegerea perfecta.

In primul rand, trebuie sa verificati vizual laptopul, pentru a nu prezenta urme de uzura. In cazul in care din acest punct de vedere echipamentul refurbished sau cel second hand se prezinta bine, atunci cu siguranta trebuie sa tineti cont de specificatiile tehnice.

In primul rand trebuie sa va indreptati atentia spre un laptop care pe langa memoria RAM are si un spatiu de stocare cat mai mare. In cazul in care laptopul second hand sau cel refurbished nu au un spatiu de stocare intern suficient de mare, veti putea opta pentru un Hard Disck nou, de la Vexio.

Un HDD Laptop BarraCuda, 1 TB, 5400 RPM, SATA 3 de la Seagate ar putea reprezenta solutia ideala pentru dvs. in aceste conditii. Pe langa spatiul de stocare de 1TB, mai trebuie amintita si viteza de rotatie de 5400 rpm, ar si rata de transfer de 6GB/S.

Deasemenea, daca doriti sa va alegeti un laptop refurbished sau second hand, si trebuie sa ii schimbati hard disk-ul vechi cu unul mai nou si cu o mai mare capacitate, un HDD Laptop Blue 500GB 5400RPM SATA3 16MB 2.5″ de la Western Digital poate deasemenea sa reprezinte o alegere inspirata pentru dvs.

Chiar daca discutam despre un HDD care are doar 500GB spatiu de stocare, acesta este suficient daca doriti sa folositi in scopuri normale echipamentul. In plus, viteza de rotatie de 5400 rpm, bufferul de 16 MB, rata de transfer de 6GB/s si interfata S-ATA3 reprezinta alte plusuri pentru aceasta componenta.

Nici ideea de a opta pentru un HDD Laptop BarraCuda, 2 TB, 5400 RPM, SATA 6GB/s de la Seagate, cu siguranta nu ar trebui neglijata, insa aici deja discutam despre un HDD cu spatiu de stocare de 2 TB, si care vine cu o viteza de rotatie de 5400 rpm, cu un buffer de 128 MB, dar si cu o rata de transfer de 6GB/s.

Acestea ar fi cateva propuneri privind HDD-ul daca ar fi nevoie sa il inlocuiti. Deasemenea, trebuie sa aveti grija de memoria RAM a echipamentului daca nu alegeti unul nou. Placa video este importanta deasemenea, si trebuie sa tineti cont si de acest aspect.

Daca intentionati sa folositi echipamentul si altundeva decat in casa, atunci ar fi bine sa va asigurati si ca bateria acestuia rezista incarcata minim o ora.

Asadar, acestea sunt o parte dintre cele mai improtante detalii de care trebuie sa tineti cont atunci cand va alegeti un laptop refurbished sau unul second hand.

Leave a Reply