Containerele de birou sunt un concept relativ nou, iar cele corect izolate au izolatia de cel putin 50 milimetri pe panou sendvis ori vata minerala corect asezata in perete.
Specialistii sustin ca cel mai bun material de izolare este vata minerala sau cea de sticla si nu polistirenul, deoarece acesta este usor inflamabil, iar in cazul unui incendiu se aprinde imediat, spre deosebire de vata minerala care ramane intacta.
Un container de birou are rama superioara realizata dintr-o sectiune ce cuprinde otel laminat de 3 mm grosime si o sectiune ce permite preluarea apelor pluviale, precum si evacuarea lorf prin stalpii de sustinere.
Acesti stalpi sunt alatuiti din profil laminat de 3 mm grosime si au rolul de a ajuta la scurgerea apelor colectate din rama superioara. Si rama bazei este alcatuita din otel laminat care ii asigura rezistenta necesara. Fiecare container este prevazut cu patru elemente in colt ce sunt dispuse superior pentru a face manipularea cat mai usoara si a asigura siguranta containerului.
Inchiderile unui astfel de container sunt realizate din panouri sendvis ce au spuma poliuretanica de 60 mm grosime. La fel, si acoperisul este realizat din panou sendvis care este special prevazut cu denivelari prin care asa sa se scurga. Pardoseala este facuta din panouri termoizolante care au o rezistenta foarte buna si are un strat de covor din PVC.
Din pacate, pretul este cel care, de cele mai multe ori, dicteaza alegerea clientului, insa nu tot ceea ce este ieftin inseamna automat si de calitate. Specialistii spun ca containerele care sunt importate din tari din Uniunea Europeana au preturi ce pornesc de la 3.000 de euro, insa calitatea produsului este recunoscuta in toata lumea.
Scump, dar bun
Sunt clienti care prefer sa cumpere lucruri ieftine, insa se intorc cu mare regret ulterior pentru a cumpara un container birou mai scump, dar la o calitate net superioara.
Problemele ce pot aparea la un container ieftin se refera in primul rand la infiltratiile de apa la imbinarea intre containere, la izolatia foarte slaba fata de ceea ce i-a fost prezentat initial clientului, dar si o structura mult mai slaba decat cea prezentata initial. Specialistii va recomanda sa nu luati de bune toate ofertele de pe Internet de la numerosi producatori si furnizori de containere de birou, deoarece s-ar putea sa regretati alegerea facuta.
Un pret mai mic inseamna si o calitate scazuta a produsului, iar daca va hotarati ulterior sa va cumparati ceva de calitate, nu uitati ca veti cheltui mai multi bani decat ar fi trebuit daca ati fi facut alegerea potrivita de prima data. Chiar daca un astfel de container are un pret de pornire de 3.000 de euro, va veti scoate in timp investitia.