Intrebari frecvente despre incinerare

La ce se refera incinerarea?
Incinerarea nu presupune inmormantarea sau ingroparea trupului neinsufletit. Trupul este ars in crematoriu iar cenusa este oferita familiei intr-o urna speciala. Uneori, familia poate organiza o intalnire speciala in prezenta urnei cu cenusa.

Ce puteti face cu ramasitele incinerate?
Spre deosebire de o inmormantare traditionala, aveti mai multe optiuni cand vine vorba despre incinerare. Astfel, ele pot fi ingropate in cimitir, puteti sa le pastrati sau le puteti dispersa intr-un loc special (pe un rau, intr-o padure etc)

Pompele funebre acopera si servicii legate de incinerare?
http://funerare-rainbow-dorobantu.ro/ acopera astfel de servicii de incinerare. Cunoastem deja procedura de incinerare si va putem oferi consultanta in ceea ce priveste documentatia necesara in aceasta situatie. Exista firme de pompe funebre care nu acopea astfel de servicii si nu stiu ce ar trebui sa faca in astfel de situatii. De aceea, este important sa va asigurati de la inceput ca firma pe care o angajati pentru efectuarea serviciilor funerare va poate ajuta in cazul incinerarii.

De cat timp este nevoie pentru a incinera o persoana?
Incinerarile dureaza in jur de 2-4 ore, in functie de greutatrea corpului. Pentru o dimensiune medie, incinerarea dureaza intre doua si trei ore.

Se pot incinera doua corpuri in acelasi timp?
Nu. Acest lucru este ilegal si din cauza modului in care sunt construite camerele de incinerare, este aproape imposibil.

Daca trupul se incinereaza, corpul trebuie sa fie imbalsamat de catre pompele funebre?
Nu neaparat. Este optional.

Trebuie sa cumpar o urna pentru cenusa?
Nu. Veti primi cenusa intr-un recipient temporar. Acesta poate fi din plastic sau din carton gros. Daca intentionati sa imprastiati cenusa nu veti avea nevoie de o urna in care sa pastrati cenusa pe viitor.

Incinerarea este acceptata de toate religiile?
Nu. Biserica crestin ortodoxa, precum si religiile islamice si evreiesti sunt impotriva acestui lucru. In rest, pentru religiile non-crestine, se pare ca incinerarea reprezinta ritualul funerar obisnuit. In ultimii ani, Biserica Catolica a inceput sa accepte incinerari, atata timp cat aceasta nu contravine invataturilor crestine. Biserica ortodoxa ramane insa mai ferma cand vine vorba despre acest lucru, bazandu-si opinia pe scrierile Sfintilor Parinti.

Cum arata ramasitele incinerate?
Cu toate ca aceste ramasite rezultate in urma incinerarii unui trup neinsufletit sunt denumite de obicei “cenusa”, ele nu sunt de fapt ca cenusa. Din punct de vedere fizic, ramasitele incinerata arata ca un nisip gri albicios.

Voi primi toate ramasintele incinerate in urma arderii unui corp neinsufletit?
Da. Bineinteles insa ca exista o cantitate foarte mica de praf si bucati microscopice care sunt imposibil de colectat. In rest, toate ramasitele recuperabile vor fi asezate in urma temporara (sau chiar in cea definitiva, in functie de politica crematoriului).

Pentru pompe funebre si servicii privind incinerarea sau inmormantarea unei persoane in sectorul 5 din Bucuresti accesati accesati funerare-rainbow-dorobantu.ro/servicii-funerare-sector-5/

Leave a Reply