Inelul de logodnă, o convenție socială? 

În multe culturi, inelul de logodnă reprezintă unul dintre simbolurile cele mai semnificative ale iubirii constituind un legământ prin intermediul căruia bărbatul care oferă acest obiect se angajează să o ia în căsătorie pe logodnica sa.

Orice femeie visează să primească în dar un inel deosebit pe care îl arate prietenelor atunci când le va împărtăși vestea cea mare.

De-a lungul timpului, inelul de logodnă a cunoscut o evoluție excepțională având în vedere că reprezentanții industriei bijuteriilor și-au manifestat interesul pentru a concepe cele mai deosebite inele de logodnă, la prețuri pentru toate buzunarele. Sau, cel puțin, pentru multe dintre ele.

Scurt istoric al inelului de logodnă

Încă din preistorie, oamenii care locuiau în caverne au căutat unele metode prin intermediul cărora să-și exprime sentimentele, astfel că aceștia legau niște fire împletite dintr-un anumit tip de iarbă în jurul încheieturilor de la gleznele partenerelor, cu scopul de-aș face simțit spiritul.

În Egipt, în anul 2800 î.Hr., faraonii erau așezați în morminte purtând inele confecționate din argint sau aur pe al treilea deget al mâinii stângi, deoarece exista credința conform căreia bijuteria avea o conexiune strânsă cu inima prin intermediul venei amoris (denumită „vena dragostei”).

În secolul al doilea î.H.r., mireasa primea de la mire un inel de aur pentru a-l purta atât în timpul ceremoniei nupțiale, cât și la alte ocazii speciale. De asemenea, aceasta primea și un inel de fier care însemna că și-a exprimat acordul de a fi proprietatea soțului său.

În anul 1217, în catedrala Salisbury, din Anglia, apare hotărârea din partea unui episcop ca inelul să însemne o cerere în căsătorie oficială.

În anul 1477, arhiducele Maximilian al Austriei i-a dăruit Mariei de Burgundia un inel incrustat cu diamante așezate în formă de „M”.

În spațiul european, reprezentativ pentru anii 1700 este trendul bijuteriilor cu gravură. În Anglia, adepții puritanismului ofereau persoanelor iubite degetare cărora li se tăia partea de sus pentru a fi purtate precum inelele.

Anul 1890 este semnificativ pentru evoluția inelului de logodnă care își câștigă locul alături de alte bijuterii în cataloagele care puteau fi comandate prin poștă.

În 1940, aceste podoabe trec în rândul celor mai populare bijuterii aflate pe lista cererilor din magazinele specializate.

Cum să alegi inelul de logodnă ideal?

Principalele atribute ale unui inel de logodnă ar trebui să fie: originalitatea, calitatea superioară, unicitatea. În primul rând, nu trebuie să te grăbești cu alegerea inelului, pentru a lua cea mai bună decizie. În al doilea rând, trebuie să ții cont de faptul că bijuteria pe care o alegi ar trebui să se potrivească cu personalitatea ei.

Intră pe site-ul E-ring.ro, unde vei găsi modele deosebite de inele de logodnă la cele mai bune prețuri. Iar dacă vrei să o impresionezi cu adevărat, poți opta pentru un design personalizat al inelului. Poți realiza un desen cu inelul imaginat de tine, alegând piatra care va fi incrustată și materialul (aur sau argint) din care dorești să fie confecționat acesta. Ulterior, poți trimite schița ta celor de la E-ring și în cel mai scurt timp posibil vei primi o prezentare 3D a produsului dorit.

Inelul de logodnă nu este doar o convenție socială, ci reprezintă un simbol al dragostei neprețuite pe care bărbatul i-o poartă iubitei sale.

Leave a Reply