Fusta scurta: care este istoria acesteia?

Fusta scurta, preferata de milioane de femei din intreaga lume, dateaza de dinainte de era noastra, fiind purtata cu mai bine de 5000 de ani in urma, dupa cum spun marturiile istoriei.

Se pare ca aceasta piesa vestimentara era purtata de catre femeile din Europa, dar dovezi despre existenta acesteia au existat si in Egiptul Antic.

In prezent, fusta scurta este nelipsita din aproape orice garderoba a femeilor, fiind purtata mai ales de catre tinere si adolescente. Odata cu inaintarea in varsta, femeile mai adauga cate un centimetru sau mai multi centimetri la lungimea fustei, unele nemultumite de silueta, altele deoarece cred ca varsta nu mai este potrivita cu o fusta scurta, care se poate cumpara foarte usor de pe internet, magazine precum Bellezzafashion.ro oferindu-le la super preturi.

Insa un astfel de obiect vestimentar incepe sa isi castige cu adevarat popularitate abia dupa terminarea Celui de-al Doilea Razboi Mondial, in anii ’50-’60. Primele modele de fusta mini apar in Marea Britanie si in Franta.

Este perioada in care incep sa apara casele de moda, mai ales in Franta, iar fustele sa devina din ce in ce mai populare. De atunci, modelele fustelor s-au tot schimbat, intr-un an fiind in voga un model, in altul alt model, ceea ce inseamna ca mereu exista variatie in moda.

Acestea reprezinta un mod perfect pentru femei de a le face sa se simta feminine, elegante, le da in acelasi timp si un aer suav, de printese, insa le poate face sa aiba si un look sexy. Succesul cel mai mare al fustelor mini este printre adolescente, asa cum era si de asteptat, mai ales in zilele noastre!

Materialele din care sunt confectionate fustele in general

Fustele scurte pot fi confectionate din materiale vaporoase, dar pot fi stramte pe trup, fiind confectionate din denim ori din catifea sau din stofa. Totul, in functie de preferintele fiecarei femei!

Cat despre obiectele de incaltaminte, o astfel de fusta poate sa fie purtata impreuna cu o pereche de pantofi stiletto, cat si cu o pereche de balerini ori cu o pereche de tenisi. Totul, in functie de preferintele fiecarei persoane in parte, pentru ca poate unei femei ii plac pantofii cu toc, in timp ce altei femei ii prind bine o pereche de pantofi cu talpa joasa!

Leave a Reply