Dotari ale atelierelor care fac diferenta la productie

Orice mic atelier de croitorie si/sau retus trebuie sa fie bine dotat astfel incat realizarea unor piese vestimentare sa fie posibila in cel mai scurt timp. Desi in aparenta nu este nevoie de aparatura performanta sau de ultima generatie, daca atelierul este unul mic, calitatea dotarilor este cea care isi demonstreaza importanta.

Dotari minime ale atelierelor

In primul rand, alegerea masinilor de cusut este ceea ce intereseaza. Acestea se vor alege in functie de profilul de activitate si de performanta pe care o promite. Modelele sunt dintre cele mai variate, de aceea alegerea trebuie sa fie una specfica. Aplicarea tipului exact de cusatura, conform cu nivelul calitativ al acesteia, precum si tinand cont de grosimea materialului sunt doar cateva mentiuni aici.

Se recomanda adesea ca marea majoritate a functiilor parte din masina de cusut sa fie automate. Acest lucru faciliteaza modul in care se poate trece de la o cusatura la alta, precum si modul mai practic prin care utilizatorul isi poate face treaba de coasere, in ritm mai eficient. La ora actuala este pierdere de vreme ca o masina de cusut sa implice trecerea atei prin acul de cusut. Taierea firului la capat de linie de cusut se face de asemenea automat, existand posibilitatea de a avea iluminare specifica pe zona de lucru si multe alte aspecte practice de acest gen.

Insa pe cat de complexa se va dori a fi o masina de cusut, merita amintit ca aceasta nu poate indeplini toate functiile posibile. Spre exemplu, pentru mai multe variante de tipuri de cusut pentru tivuire, recomandarea este de a alege separat o masina care poate realiza aceste tipologii, alta decat cea de cusut propriu zisa.

Intr-un atelier, oricat de restransa ar fi activitatea, nevoia impune de cele mai multe orice si achizitia unei statii de calcat profesionale, a unei masini de cusut cheite  sau dupa caz a unei masini de brodat. Ceea ce se alege tine cont specific de tipul de activitate desfasurat in atelierul cu pricina.

Solutii

Investitia in astfel de utilaje este fara doar si poate une costisitoare. Asta pentru ca implica masinarii foarte complexe. Orice startup pe aceasta nisa se poate lovi de aceasta dificultate, mai cu seama cand este o investitie pornita de la zero. Unele dotari se pot face si pe parcurs, insa fara baza reprezentand masinile de cusut, nu se poate incepe activitatea.

Alternativa pentru cei preocupati de costurile destul de mari in privinta dotarilor atelierului de creatie este legata de masinile de cusut si nu numai, cumparate la mana a doua. Modelele pot fi second hand sau unele aproape noi, cu mici reconditionari. Acestea sunt in continuare calitative, sunt performante, insa nu mai au garantia de produs nou, asa cum au avut-o la inceput, dupa iesirea din fabrica.

Avantajul unei astfel de metode se refera clar la costurile de achizitie, ceva mai prietenoase decat linia de masini de cusut noi. O recomandare in acest sens este Good Style, intrucat au la baza specialisti ce selecteaza cu mare atentie modelele de masini puse la dispozitie.

Leave a Reply