Apar zi de zi dogme despre SEO. E şi normal atâta timp cât internetul e mare şi oameni care se pricep sunt multi. Poate că nevoia de a cunoaste SEO este cea mai mare ardere interioară a celor ce fac website-uri.

Aş vrea să-mi spun propria părere despre domeniile exact match, despre istoria lor, despre ceea ce sunt şi ceea ce vor deveni.

Istoria domeniilor exact match
În urmă cu câţiva ani, dacă aveai un domeniu exact match pe o nişă căutată, erai din start aruncat pe prima pagină fiind considerat un site reprezentativ pentru acea nişă. Deci dacă aveai pantofiieftini.com şi cautai pe Google pantofi ieftini, cel mai probabil ieşeai pe prima pagina.

Exact match în prezent
Dacă acum ai un domeniu exact match eşti un pic mai bine vazut de botul Google decât un site concurent cu un domeniu obisnuit. Oricum, în prezent, domeniile exact match încă reprezinta o putere pe internet.

Viitorul domeniilor exact match
E cam incert. Google arată semne că domeniile exact match vor deveni cel mai probabil la fel de nesemnificative precum un domeniu obişnuit. Insă, asta nu e un lucru concret, ci doar o presupunere a webmasterilor.

Eu consider că domeniile exact match nu vor mai fi ce au fost, insă, cel mai probabil vor avea un +1 atunci in concurenţa cu celelalte domenii obisnuite.