Display spart – ce trebuie sa faci?

Display-ul spart al telefonului este o problema mai des intalnita in zilele noastre decat am crede, in principal datorita faptului ca suntem nedespartiti de telefoanele noastre pe tot parcursul zilei, inclusiv in momentele in care desfasuram si alte activitati, astfel incat le putem scapa, lovi din lipsa de atentie in orice moment.

Din fericire, aceasta problema nu este grava, ba chiar este foarte usor de remediat, astfel ca in randurile ce urmeaza vom prezenta ce trebuie facut in aceasta situatie.

  • Nu intra in panica – un display spart desi vizual poate parea o tragedie, nu inseamna neaparat ca telefonul respectiv nu poate fi reparat. Majoritatea celor ce patesc acest lucru au tendinta de a intra in panica, crezand ca telefonul respectiv este stricat definitiv sau ca reparatia acestuia va fi extrem de costisitoare, in special in cazul telefoanelor scumpe. Acest lucru nu este insa obligatoriu. Desi schimbarea display-ului poate reprezenta o cheltuiala importanta, cu siguranta este cu mult mai mica decat pretul de achizitie al unui nou telefon. De exemplu, in cazul iPhone 7 al carui pret de achizitie este de aproximativ 3000 RON la momentul de fata, o schimbare display iphone 7 costa doar 350 RON.
  • Evita, pe cat posibil, folosirea telefonului, pentru a nu agrava deteriorarea ecranului. Daca este posibil, apeleaza la un telefon de back-up pentru perioada in care telefonul tau se afla in reparatie. Cu trecerea timpului, prin folosirea in continuare a telefonului poti deteriora si mai tare display-ul ba chiar risti ca prin socuri repetate sa agravezi starea acestuia iar costurile de reparatie sa nu se mai limiteze la o simpla schimbare display iphone 7 ca in exemplul de mai sus.
  • Apeleaza la un service cat mai repede posibil – fie ca telefonul mai este in garantie fie ca nu mai beneficiezi de aceasta, iti poti repara telefonul cu usurinta la un service autorizat. Cu cat mai repede vei apela la un service cu atat scad sansele ca telefonul sa se deterioreze si mai tare, mai ales daca nu mai continui sa il folosesti dupa producerea socului. De asemenea, cu cat mai repede trimiti telefonul in reparatie, cu atat mai repede il vei recupera si nu vei mai depinde de folosirea unui dispozitiv de back-up. Poti chiar apela la un service mobil ce ofera reparatii la domiciliu daca nu ai posibilitatea de a te deplasa la o anumita locatie.
  • Dupa reparatie, asigura-te ca service-ul ofera garantie pentru noul tau display si nu uita sa ii oferi telefonului tau protectia necesara prin achizitia si aplicarea unei folii – ce se poate face direct in service in majoritatea cazurilor. Alege o folie de calitate pentru a te asigura ca noul tau display este protejat de acum inainte de socurile usoare (in cazul celor puternice nefiind nicio folie ce poate oferi un grad de protectie atat de ridicat oricum). Poti opta si pentru o husa pentru protectie suplimentara, pentru a te asigura ca odata reparat, telefonul tau este acum bine aparat impotriva socurilor viitoare.

Leave a Reply