Display laptop spart, ce variantă ai și unde pot face montaj ?

Dacă ecranul LCD al laptopului tău este crăpat, spart, are pete sau este deteriorat în alt mod, nu este sfârșitul lumii! Dacă nu ai asigurare împotriva daunelor accidentale și nu dorești să plătești costurile de reparație, poți cumpăra adesea un afișaj de schimb și îl poți repara singur. Sfatul nostru este totuși să te îndrepți către un service autorizat, pentru a avea garanția unei lucrări eficiente. Dacă, însă, dorești să afli mai multe informații despe ce implică reparația unui display laptop si gama variata de modele, iată câteva dintre ele:

Uneori nu trebuie înlocuit întregul ecran

Dacă problema este un pixel blocat, o poți remedia de obicei cu un software de fixare a ecranului sau folosind presiune și căldură. Dacă este doar o zgârietură, poți folosi un kit de reparare a zgârieturilor. Dacă ecranul este de fapt crăpat sau prezintă pete negre și linii de culori ciudate, va trebui să înlocuiești LCD-ul și/sau întregul ansamblu al ecranului.

Dacă ai o garanție cu protecție împotriva daunelor accidentale, repară-ți ecranul profesional.

Atâta timp cât ai o garanție care acoperă deteriorarea ecranului, înlocuirea ecranului spart va fi gratuită atunci când o faci printr-un furnizor de servicii autorizat de garanția respectivă. Ducerea laptopului la un profesionist autorizat te asigură că nu îți va anula garanția sau planul de asistență.

Contactează producătorul pentru a afla cea mai rapidă modalitate de a-ți  înlocui ecranul. Iar dacă nu ai o garanție pentru daune accidentale, poți duce produsul la un furnizor de servicii autorizat pentru a face reparația în locul. După reparație, vei primi o garanție de la acesta pentru o perioadă de timp.

Înlocuirea majorității ecranelor LCD pentru laptopuri este ușoară dacă ai piesele potrivite. Deși pașii sunt diferiți pentru fiecare model, de obicei poți găsi online toate piesele și instrumentele de care ai nevoie, precum și videoclipuri utile și explicații pentru laptopul tău.

Considerații speciale pentru laptopurile cu ecran tactil

Dacă funcția tactilă a laptopului este încorporată în ecranul LCD, înlocuirea ecranului nu este diferită de înlocuirea unui ecran non-touch. Dar dacă ecranul tactil este acoperit cu sticlă care se extinde până la marginile cadrului ca un smartphone, ai un digitizer separat. Acestea sunt mai dificil de înlocuit. Multe companii oferă kituri complete de înlocuire a ecranului pentru laptop, care vin cu tot ce ai nevoie pentru a-ți înlocui ecranul. Înainte de a putea comanda piesele de care vei avea nevoie, va trebui să știi exact modelul laptopului.

Majoritatea laptopurilor au numere unice de model pentru a reflecta diferite rezoluții ale ecranului. Cu toate acestea, este posibil ca producătorul să folosească același număr de model pentru mai multe configurații de ecran, mai ales dacă ai un model construit la comandă/personalizat.

Înainte de a comanda un ecran, asigură-te că știi rezoluția ecranului curent. Poți căuta pe web numărul modelului laptopului și „ecran de schimb” sau „ecran LCD” pentru a găsi piesa corectă. Un service autorizat care se întâlnește frecvent cu astfel de situații va avea acces mult mai rapid la piesele de schimb și îți poate rezolva problema mult mai repede.

În plus, să schimbi tu ecranul, acasă la tine, poate fi mai dificil deoarece vei avea nevoie de câteva instrumente speciale pentru a înlocui ecranul laptopului, care pot varia în funcție de producător și de piesele pe care trebuie să le înlocuiești. Poți achiziționa adesea toate instrumentele necesare împreună ca un kit.

Deoarece există mii de modele diferite de laptop-uri, cel mai bine ar fi să găsești un ghid de încredere pentru înlocuirea ecranului. Există diferite site-uri pe care poti găsi informațiile care te interesează, însă un service autorizat va avea specialiști în domeniu care știu deja modalitatea de înlocuire a display-ului pentru toate modelele. Trebuie să ții cont că înlocuirea display-ului trebuie să se facă în așa fel încât la finalul operațiunii să ai un laptop perfect funcțional, fără o imagine afectată.

Bineînțeles că vei dori ca schimbarea display-ului să se facă cât mai rapid, astfel că vei avea nevoie de un service care își tratează cu foarte mare seriozitate clienții și care înțelege importanța efectuării unor lucrări rapide. De cele mai multe ori, recenziile lăsate de clienții anteriori te pot ajuta să alegi cea mai bună variantă de service pentru laptop-ul tău.

Leave a Reply