Diferite tipuri de cursuri de programare

Programarea este abilitatea secolului XXI si exista multe cai prin care o puteti invata. Acestea variaza de la platforme online la sali de clasa realizate de centre de programare sau de scoli si universitati.

Invatarea cea mai buna este intr-un mediu de clasa, cu raportul student-profesor. In plus, exista mai multe tipuri de cursuri prin care poti obtine o diploma de programator acreditata, fiecare avand argumente pro si contra lor. Inainte de a ne arunca cu capul inainte, sa analizam diferitele etape ale invatarii programarii.

Etapa 1: Bazele programarii

Elevii vor incepe sa fie incantati, fiind capabili sa imprime “Hello World!” pe un mediu de programare. Aceasta este baza si, prin urmare, cea mai importanta parte a procesului de invatare – elevii vor invata cum se muta datele in memoria calculatorului, diferitele tipuri de date…etc.

Etapa a doua: construirea gandirii computationale

In aceasta etapa, expresia “programare orientata pe obiecte” va fi repetata de multe ori. Cursantii unui curs qa testare vor invata despre bucle si cum sa le controleze pentru a manipula mai eficient datele.

Ei vor incepe sa creeze programe mici, dar functionale, care de obicei dureaza de la cateva ore pana la cateva zile pentru a fi finalizate.
Etapa a treia: realizarea primei aplicatii care functioneaza complet

Dupa crearea a numeroase programe mici, este timpul pentru pasul cel mare. O aplicatie care functioneaza complet necesita de obicei cunostinte in mai multe limbaje de programare. De exemplu, HTML pentru site-uri web, CSS pentru designul interfetei utilizatorului, JavaScript pentru logica si SQL pentru baze de date.

Una dintre cele mai provocatoare sarcini este sa conectati site-ul web, serverul si baza de date sa functioneze fara probleme. In acest stadiu, un programator se va confrunta cu probleme de programare unice, deoarece devine mai avansat si mai tehnic – de cele mai multe StackOverflow ofera solutii de rezolvare.

Curba de invatare a programarii nu este abrupta, dar nici nu este graduala. Elevii care incep sa invete online vor ajunge in cele din urma la un obstacol in calea trecerii de la o etapa la alta. In plus, diferitele etape au diferite metode de predare optima.

Metoda de curs

Acesta este stilul de curs tipic adoptat pana la educatia tertiara – un instructor se afla in fata unui grup mare de elevi si transmite informatii. Cunostintele teoretice, cum ar fi principiile, conceptele si ideile, sunt de obicei predate in acest format.

Aceasta metoda este buna numai atunci cand elevii sunt noi in atmosfera de programare. Intr-o scoala de programare, metoda de curs va ofera o introducere in programare, deoarece majoritatea studentilor sunt noi.

Metoda de discutie

Aceasta metoda implica participarea activa a participantilor la discutii in timp ce profesorul actioneaza ca facilitator. Participantii sunt incurajati sa se angajeze in discutie unul cu altul prin rationarea pozitiei lor si prin provocarea altora.

Intr-o scoala de programare, aceasta metoda ii incurajeaza pe studenti sa gandeasca, mai ales ca programarea este flexibila si ofera solutii multiple pentru aceeasi problema.

Invatarea programarii este importanta in secolul 21 iar alegerea scolii de programare potrivita este cheia pentru a obtine o baza solida.

Leave a Reply