Design si redesign in site-urile web

Cand regandesc design-ul unui site web, multi webmasteri simt ca ar trebui sa ia in calcul posibilitatea de a restabili adresele URL sau structura site-ului, eventual, gandita prost si creata nepotrivit mai devreme. De exemplu, in timp, este posibil sa fi invatat ca site-ul poate fi organizat mai logic, punand anumite fisiere intr-un director special, in locul altuia. Sau poate doresti sa modifici numele de fisiere din paginile web, astfel incat acestea sa descrie mai bine continutul lor.

Tentatia de a face acest tip de schimbare structurala, atunci cand reproiectezi un site poate fi coplesitoare, uneori chiar se poate dovedi a fi o capcana.
In orice caz, in general vorbind, schimbarea URL-urilor si a structurii site-ului este o idee rea. Atunci cand renunti la un anumit URL, reputatia capatata de site de-a lungul timpului in motoarele de cautare este pierduta, deoarece link-uri ce indica spre acesta nu vor fi transferate la noua pagina daca nu luati masuri de precautie speciale.

Nu totul este pierdut, daca simti cu tarie ca trebuie sa muti un vechi site. Totusi, pentru a minimiza problemele atunci cand faci schimbarea, va trebui sa redirectionezi toate cererile de pe paginile vechi catre cele noi. Nu este suficienta adaugarea unui link spre pagina noua. Este necesara indicarea catre motorul de cautare si catre vizitatorii site-ului ca ai schimbat permanent locatia.

Inlocuieste numele fisierelor, directoarelor si domeniilor cu unele potrivite, dar si apropiate celor utilizate inainte.
Contracteaza un web editor potrivit. Trebuie sa recunoastem ca nu va fi ultima data cand vei dori sa reproiectezi design-ul site-ului tau. Gusturile se schimba, la fel ca si dinamica web. Si cum sa obtii mai multa experienta, daca nu descoperind ca lucruri care pareau odata a fi o idee buna, impiedicau de fapt cresterea site-ului.

Ca urmare, reproiectarea care astazi iti poate parea design-ul perfect va fi schimbata, de asemenea, in cele din urma. O modalitate de a reduce din complicatiile prin care va trebui sa treci de fiecare data cand faci o schimbare de webdesign a site-ului este de a investi intr-un editor web profesionist, avizat sa gestioneze astfel de modificari.

Intelege si testeaza impactul design-ului. Cu exceptia cazului in care modificarea facuta in site este foarte mica, aceasta reproiectare ar trebuie sa aiba un impact major asupra site-ului. Reproiectarea poate mari sau micsora fluxul de trafic. Exista doua posbilitati: ca oamenii sa gaseasca acum posibilitatea de a descoperi pagini ingropate in prealabil sau se poate sa nu le mai gaseasca pe cele cautate.

Redesign-ul unui site web este o provocare pentru multi webmasteri. Cel mai sigur este sa te asiguri ca ai redus la minimum intreruperile cauzate de o schimbare de design a site-ului tau.

Leave a Reply