De ce este important ca piesele de Volkswagen sa fie cumparate in varianta originala?

Volkswagen este membrul fondator si numele grupului Volkswagen, o corporatie internationala care se ocupa cu mai multe marci de masini si de camioane cum ar fi Seat, Lamborghini, Bentley si Porche sau Bugatti. Are sediul de baza intr-o casa istorica din orasul Wolfsburg din Germania.

Compania fost fondata pe 28mai 1973, iar la data de 16 septemrbie a primit numele pe care il cunoastem astazi. In prezent pot fi gasite autoturisme si piese auto pentru Volkswagen in intreaga lume.

Grupul Volkswagen este cel mai mare producator auto din Europa si are o cota de piata de mai mult de 20 la suta. In anul 2010 Volkswagen a inregistrat un record al vanzarilor de 6.29 milioane de masini avand o cota de piata globala e 11%. Incepand din anul 2016, Volkswagen este al doilea mare producator mondial.

Avand procente dominante pe piata in 2018 in special in zona de auto pentru afaceri si respectand noile standarde in ceea ce priveste emisiile, aceasta companie a incheiat uitmitor anul cu livrari record. Principalele piete pentru VW sunt Germania si China.

In iulie 2019 grupul a facut o investitie de 26 miliarde de dolari in Argo AI, un start-up care se bazeaza pe inovarea si dezvoltre masinilor.

Compania are fabrici in mai multe state ale lumii, unde produce sau asambleaza masini pentru retelele locale. Pe langa fabricile existente in Germania, exista instalatii de asamblare sau de fabricare in Mexic, SUA, China, Slovaia, India si Indonezia, etc.

In anul 2013 a fost construita o fabrica inclusiv in Java de Vest. Aceasta investitie produce masini mari si vanuri si este evaluata la 140 de milioane de dolari.

Compania producatoare recomanda utilizarea pieselor originale in momentul reparatiilor din mai multe motive. In primul rand producatorii de piese originale sunt cei care construiesc piesele in conformitate cu recomandarea producatorului. Toate piesele sunt testate inainte de a fi comercializate, ceea ce reprezinta o garantie in plus pentru utilizator.

In plus, toate componentele realizate pentru masini si chiar autovehiculele produse de aceasta companie respecta regulamentul adoptat in anul 2011 de catre consiliul de munca, un regulamen ce vizeaza imbunatatirea echilibrului dintre munca si viata prin restrictionarea modului de functionare a companiei, ceea ce inseamna ca angajatii nu sunt exploatati asa cum se intampla in cazul producatorilor chinezi sau din alte state, unde mana de lucru este foarte ieftina, calitatea indoielnica si natura umana lasata pe ulimul plan.

Aceasta schimbare implementata de Volkswagen a venit ca raspuns la numeroasele planegeri facute de angajati in ceea ce priveste nivelul de stres ridicat la locul de munca  si pretentia ca angajatii sa raspunda la mailuri si la telefoane dupa orele de munca, de acasa.

Marele producator a dovedit prin restrictionarea calculatoarelor, laptopurilor si telefoanelor de serviciu, consideratia pe care o are fata de personalul de lucru si fata de calitatea serviciilor si produselor oferite, intelegand ca angajatii nefericiti vor genera o activitate deloc productiva si acest lucru se va vedea imediat in calitatea produselor si serviciilor oferite.

Leave a Reply