Cum sa deschizi un nou punct de lucru?

Punctul de lucru este considerat de unii ca fiind sediul social al unei societati, lucru care este total neadevarat. Si spun acest aspect deoarece, punctul de lucru reprezinta un spatiu total diferit de sediul social, spatiu in care o societate urmeaza sa- si desfasoare activitatea economica in raport cu obiectul de activitate.

Aici trebuie sa mentionam chiar si faptul ca legea din tara noastra permite unei societati sa isi deschida un numar nelimitat de puncte de lucru, in orice oras al tarii. Insa, pentru ca o societate sa isi poate deschide un nou punct de lucru, aceasta trebuie neaparat sa detina spatiul respectiv. Iar aici putem da si un exemplu, caci in cazul in care spatiul pe care o firma vrea sa il foloseasca pentru deschidere punct de lucru, se afla situat intr- un bloc de locatari, atunci este nevoie de acordul vecinilor care sunt direct afectati, atat pe orizontala, cat si pe verticala.

In ceea ce priveste actele necesare pentru deschidere punct de lucru, acestea sunt destul de multe. Astfel ca, atunci cand o firma doreste sa deschida un nou punct de lucru, reprezentatul acesteia trebuie sa stie ca are destul de mult de umblat si de alergat pe la birourile a diferite institutii.

Spre exemplu, actele care trebuiesc pentru deschidere punct de lucru sunt: copie dupa actul consitutiv, copie dupa cartea de identitate a administratorului societatii sau a asociatilor acesteia, copie dupa dovada prin care sa se demonstreze ca firma respectiva are drept de folosinta asupra spatiului ce are destinatie de sediu secundar, acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari ( in cazul in care noul punct de lucru va fi intr- un apartament de bloc), o declaratie de autorizare punct de lucru si nu in ultimul rand, o cerere de inregistrare a punctului de lucru.

In ceea ce priveste taxele pentru deschidere punct de lucru, acestea nu sunt unele foarte mari, astfel ca orice societate care doreste sa deschida un nou punct de lucru nu trebuie sa isi faca foarte mari griji. Printre taxele care trebuiesc platite pentru ca o societate sa isi deschida un nou punct de lucru se numara in special taxele de registru si un procent aplicat taxei de registru si nu in ultimul rand, tariful de publicare in Monitorul Oficial.

In final, trebuie mentionat ca pentru a putea deschide un nou punct de lucru, orice societate are nevoie de obtinerea unor autorizatii, printre care se numara: autorizatia de functionare, care este eliberata de Primaria localitatii in care societatea respectiva doreste sa deschida punctul de lucru; autorizatia de funcionare, care este eliberata de Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor; autorizatia Sanitara si altele, in functie de obiectul de activitate al punctului de lucru resepctiv.

Leave a Reply