Criterii pentru selectia unei bormasini eficiente

Atat in cazul in care doresti o bormasina doar pentru reparatii ocazionale, cat si daca esti mester, utilizarea unui model profesional, de calitate este o necesitate. Cand ai la indemana ustensile eficiente, la fel si sarcinile vor fi indeplinite.  Important este insa sa stii sa alegi modelul potrivit pentru nevoile tale, sa fie cel de care te poti folosi in orice vreme fara grija ca se va defecta sau ca va fi problematic in orice privinta.

Bormasina trebuie aleasa dupa nivelul de experienta pe care il ai, precum si dupa cat de frecvent intentionezi sa o utilizezi. Poate fi vorba despre simpla montare a unor rafturi, de strangerea de suruburi sau despre o improvizatie pe care o ai in minte de ceva timp. Indiferent de caz, alege un aparat adecvat, ce se va plia perfect pe cerintele tale.

Iata ce trebuie sa ai in vedere cand alegi bormasina:

  • Tipologia

Ai de ales intre o bormasina Bosch sau orice alt nume consacrat, de banc sau manuala. In cazul in care iti este necesara o precizie ridicata, respectiv daca vei asambla sau prelucra mobila, iti recomand un model profesional de atelier in varianta fixa. O mai gasesti si sub denumirea de bormasina verticala si se foloseste indeosebi pentru a finaliza lucrarile fara efort, cu precizie, dar totodata pentru a executa perforari in unghi sau drepte. Nu este insa un model portabil, fiind dedicat indeosebi profesionistilor.

In cazul in care te intereseaza sa ai parte de mobilitate, precum si de o manevrabilitate cat mai facila, alege un model conventional sau unul cu percutie. Sunt o solutie pentru gaurirea de materiale moi sau din cele semi-dure – aluminiu, plastic, lemne, metal subtire.

Pentru situatii mai complexe, ce implica lucrari dificile, ai nevoie de o forta de gaurire pe masura. Modelul cu rotopercutor te ajuta sa perforezi orice tip de zidarie sau alte materiale ca piatra, betonul sau asfaltul.

  • Alimentarea

Din acest punct de vedere, gasesti fie modele electrice, fie cu acumulator. Ca sa gauresti fara probleme materiale dure sau tari, ai nevoie de o bormasina care se alimenteaza la priza. Asta va insemna ca portabilitatea este exclusa insa. In orice caz, poti opta pentru un prelungitor ca sa solutionezi aceasta mica problema.

Mai este si varianta cu acumulator, la care poti apela pentru a putea lucra independent, fara toate cablurile existente in cazul alternativei. In cazul in care lucrarile sunt complexe sau sarcinile sunt mari, recomandat este un model cu acumulator de tip Li-Ion, caracterizat de o putere mare – 18 V, de preferat.

  • Puterea

De asemenea si la acest capitol vei avea de ales. Exista bormasini cu putere mica – medie, respectiv mare. Daca te intereseaza o bormasina Bosch de tip hobby sau una semiprofesioanala atunci iti este suficienta o putere moderata.

Pentru perforarea metalelor, respectiv a plasticului dur, orienteaza-te dupa una cu putere intre 12 si 18 V.  Puterea lor este evaluata in Watti. In comert insa este in general prezentata puterea nominala (intre 350 si 1600W).  Stii ca este un dispozitiv pentru regimul semiprofesional cel care are pana la 700 W.

  • Functiile

Optiunile cele mai demne de luat in considerare sunt cele reprezentate de bormasinile de gaurire, cu insurubare si de perforare cu rotopercutor. Cand bormasina vizata le include pe toate, inseamna ca acesta face parte din regimul profesional.  Limiteaza-te la un model mai modest pentru sarcini simple sau pentru utilizare ocazionala. Nu are rost sa cheltui bani pe ceva ce nu vei folosi si pana la urma iti va fi si mai simplu sa utilizezi modelul potrivit.

Ai in vedere cele mentionate atunci cand pornesti in cautarea unei bormasini, indiferent de categoria din care doresti sa faca parte si cu siguranta rezultatele vor fi cele la care te astepti. Gasesti oferte de bormasini de calitate pe tehnicbazar.ro.

Leave a Reply