Cele mai populare stiluri de case

Confrom unui studiu in privinta caselor de vis din toate timpurile, cele mai votate le gasiti mai jos.

Stilul Craftsman
Bungalouri confortabile cu acoperisuri inclinate sau capriori expusi au luat cu asalt America de la inceputul anilor 1900, fiind mai apoi sterse in favoarea noutatilor din anii treizeci. Dar stilul se reinventeaza si poate reveni oricand. Constructiile Craftsman au fost cea mai populara alegere din sondajul in privinta caselor de vis.

Stilul Tudor englezesc
Marcat la un scor strans, cel de-al doilea stil din top este unul confortabil, o reminiscenta de vile si case medievale englezesti. Cei care au raspuns la sondaj au descris ferestrele mici si diamantate si incadrarea lemnului expus, elemente gasite in multe case in stilul Tudor.

Stilul victorian al reginei Anna
Victorian nu este de fapt un stil, ci o perioada din istorie, iar in privinta caselor acesta ia multe forme. Exista casele austere in stil bat, cabane gotice fanteziste si italianate maiestuoase. Dar atunci cand oamenii discuta despre stilul victorian, acestia il asociaza stilului american al reginei Anna, cand moda arhitecturala era elaborata, mai degraba feminina, cu detalii generoase, cum ar fi turnuri, verande, dafin la ferestre si tapiterii elaborate. Regina Anna este pe locul trei in sondajul cu pricina, incadrandu-se in spatele mai retinutelor stiluri Craftsman si Tudor.

Stilul colonial georgian
Acest stil simetric, ordonat, devenit proeminent in America coloniala de astazi, este un model de multe ori imitat de case elegante noi. Arhitectii au pionierat acest stil in Chicago, la inceputul secolului. Acoperisuri inclinate joase, ipohondre, dau acestor case aspectul ca imbratiseaza pamantul, de multe ori linii simetrice sugerand valori de rezistenta si tesaturi din casa.

Vise pentru viitor
Imprumutand idei din trecut, stilurile moderne de azi iau pe mai multe forme. Un cititor imaginativ a spus ca a visat ca detine o casa conceputa pentru un desert in viata. Podelele, a spus el, vor fi din beton lustruit. Aerul conditionat si sistemul de incalzire vor fi canalizate prin placa de ciment pana in peretii interiori plini de nisip.

Case pentru acum
Casele de vis nu trebuie sa fie mari. De fapt, uneori pasiunile noastre cele mai profunde vin in pachete mici de la vanzari apartamente iasi. Un alt respondent a descris casa de vis in varsta de 150 de ani, una fara nici o unitate de energie electrica, dar cu obloanele pictate, etaje slefuite si camere decorate intr-un stil propriu excentric. Cu o ortografie ciudata si o independenta perseverenta, aceasta locuinta este menita sa fie distractiva, nu ca o slujba fara noima, facuta instantaneu.

Leave a Reply