Cele mai impresionante stiluri de fotografii pentru nunta

Pozele de nunta reprezinta un tip aparte de fotografie. Acestea surprind momentele ce preced petrecerea de nunta, cununia religioasa si civila, poze realizate la intalnirea mirului cu a sa aleasa, precum si cele din timpul receptiei si cununiilor.

Intocmai ca si tehnologia care sta in spatele fotografiei, acest tip de poze a evoluat destul de mult de la inventarea artei fotografice de catre Joseph Nicephore Niepce si pana in zilele noastre.

La inceput, fotografia de nunta nici macar nu era realizata de un fotograf profesionist, ci de cei care participau la eveniment, iar pana la finele secolului 19 oamenii nu pozau pentru fotografii formale de nunta pe durata ceremoniei.

Odata cu venirea secolului 20, cand a luat nastere si posibilitatea realizarii fotografiilor in culori, oamenii au inceput sa prinda gustul acestor fotografii care sunt menite a surprinde bucuria si emotia de pe chipul nuntasilor si a mirilor, ajungandu-se ca astazi sa nu mai existe nunta fara un fotograf profesionist si sute de fotografii specifice.

Adesea, pe langa clasicele reprezentari ale miresei cu buchetul sau portretele de grup, cele mai reprezentative imagini ale unei nunti devin acele momente spontane, neregizate care aduc savoare si culoare.

Este vorba de acele momente amuzante sau emotionante, deosebite pe care un fotograf nunta expert este antrenat sa le surprinda pana la cel mai mic detaliu sugestiv.

Iata care sunt alegerile cele mai populare in randul mirilor cu privire la stilul care sa defineasca albumul de nunta!

  1. Fotografia de nunta traditionala

Acest tip de fotografie permite un control mai mare asupra intregii ceremonii, din viziunea fotografului, imaginile surprinse ilustrand un stil clasic puternic conturat de toate elementele sale. Acest stil aduce in prim plan fotografia de grup si cele cu fiecare invitat in parte.

Fotografiile traditionale nu ofera intocmai cele mai spectaculoase ilustratii, insa pentru cei care nu sunt dispusi sa aloce mai multe ore unei sedinte foto, aceasta varianta devine cea mai potrivita.

  1. Stilul fotojurnalistic

Acest stil a devenit tot mai imbratisat de fotografii din Romania deoarece isi centreaza atentia mai mult pe farmecul imaginilor surprinse, pe naturalete, fara interactiune prea mare din partea celui responsabil cu fotografia.

Fotograful trebuie sa fie mereu cu un pas inainte pentru anticiparea momentului, discret, un bun observator asupra evenimentului, cat si asupra invitatilor si nu intervine direct in firul de desfasurare al evenimentului.

In final, fotografiile vor reda imagini naturale si autentice acelei zile cu situatii imprevizibile, cu lacrimi, rasete si emotii.

  1. Stilul ”Fine Art”

Acest stil implica eleganta, elemente moderne care necesita existenta unui anumit background oferit de catre fotograf.

In realizarea unui asemenea album, un fotograf de nunta se bazeaza pe portretistica, respectiv portretele de pregatire a mirilor, pe detalii (ceasul, butonii, pantofii miresei, etc.), foloseste o compozitie abstracta si creativa, fotografiind mai mult cu ajutorul luminii naturale.

  1. Stilul ”Epic”

Aceastea sunt fotografiile cu efectul cel mai spectaculos, fiind si foarte indragite de orice fotograf nunta Bucuresti sau din oricare alt oras, deoarece isi poate pune in practica talentul de a lucra cu oamenii, imaginatia, dar si tehnicile fotografice.

Este un stil artistic care necesita si alte lumini suplimentare pentru un decor impecabil care sa surprinda prin culoare si creativitate.

Imbina cu succes imaginile naturale , surprinse instantaneu cu cele care apar in revistele de moda, usor mai inovative si mai iesite din sfera conventionalului. Aici intervine si post-procesarea intr-un stil dramatic, oarecum similara cu o punere in scena dupa niste reguli precise.

Nunta reprezinta unul din cele mai importante si asteptate momente din viata unei persoane, motiv pentru care este esential sa acorzi o atentie deosebita tuturor detaliilor ce tin de imortalizarea celor mai speciale momente.

Leave a Reply