Discutam intr-un articol precedent ca laptopurile Apple si Dell se afla in topul preferintelor cumparatorilor din punct de vedere al fiabilitatii.
Motivul pentru care Dell se bucura de o asemenea popularitate nu se datoreaza faptului ca laptopurile produse de el nu pica niciodata – au rezultate bune, dar nu la fel de bune ca si laptopurile Apple – ci pentru ca asistenta suport clienti Dell este cea mai buna pe care o veti gati (exceptand Apple-ul).
Daca aveti o problema si ceva nu functioneaza in mod corespunzator, de multe ori este suficient sa sunati la serviciul de suport clienti Dell si veti obtine o solutie rapida sau cel putin un plan de reparatii. Lucrul acesta nu se intampla atat de usor cu celelalte branduri. Uneori, cel mai important factor in fiabilitate nu este laptopul in sine, ci compania cu care ai de a face.
Dupa Apple si Dell, al treilea producator fiabil este considerat Asus. Daca vreti un laptop rezistent dar nu vreti sa platiti prea mult pentru el, atunci cel mai probabil veti fi incantat de un model de la Asus. Compania reuseste sa-si mentina pozitia in lista producatorilor fiabili in mod constant.
Laptopurile Asus tind sa fie mai elegante si mai usoare in comparatie cu multe alte branduri de pe piata. Deci daca sunteti interesat de un laptop care sa va inlocuiasca pc-ul cel vechi si doriti o solutie portabila buna, aceasta este calea pe care trebuie sa o urmati. Asus tinde sa se aplece spre extreme, oferind laptopuri de diferite tipuri: mai mici sau mai mari, pentru office, multimedia sau pentru gaming. Asus ramane o optiune interesanta de care merita sa tineti cont.
Dar Asus are un mare dezavantaj si anume suportul pentru clienti. Acesta ori lipseste cu desavarsire, ori este ineficient. Producatorul primeste in sondaje note medii pana la sub-medie in ceea ce priveste suportul acordat clientilor. Suportul web e destul de confuz. Sa navighezi pe site-ul Asus poate fi destul de confuz – desi acest brand nu sta cel mai prost la acest capitol.
Cand vine vorba despre defectiuni si reparatii, unul din cei mai importanti factori este documentul de garantie.
Garantiile extinse, ca si regula generala, s-au infiintat pentru a scoate bani in plus de la cumparatori. Doar 8% din cei care au platit pentru extinderea unei garantii au avut nevoie de ea pana la urma. De asemenea, garantia normala pe care o are orice echipament acopera in jur de 75% din reparatii si probleme comune. Doar 75%
Aveti probleme cu laptopul Dell/ Apple/ Asus? Sunati la centrul tehnic de reparatii laptopuri – onlaptop.ro si alegeti cea mai buna oferta din sectorul 2.