Ce trebuie sa stii despre sistemele solare presurizate

Panourile solare presuzate au fost proiectate astfel incat sa fie instalate usor si intuitiv, caracteristici cheie ale produsului. In vederea asigurarii unei functionari optime si performante avansate, produsul necesita o instalare corespunzatoare, in conformitate cu instructiunile din manual: instalarea se poate realiza de catre orice instalator sau chiar de catre proprietar.

In mod normal, un set de livrare de la Bricolaj Market va contine tuburile vidate, boilerul, accesoriile pentru boiler si sistemul de fixare pe acoperis, care de regula poate fi configurabil, fie pentru acoperis tip terasa sau inclinat.

Avantajele sistemelor solare presurizate

  • Preparare rapida a apei calde menajere: tuburile vidate prezinta o capacitate de absorbtie ridicata a radiatiei solare, ce este transformata in caldura, cedata in mod direct la apa din boiler.
  • Pot fi integrate in instalatiile de preparare a apei calde menajere a locuintei, cu ajutorul unei centrale termice a unui alt boiler existent.
  • Functionare automata, testata la diverse presiuni, poate fi conectate la reteaua publica de alimentare cu apa si chiar la sistemele de tip hidrofor.
  • Calitate premium si durata mare de viata
  • Pot fi amplasate in orice loc – pe sol, pe terasa, anexa sau pe acoperisul locuintei.

Asadar, panourile solare presurizate raman o solutie eficienta in rezolvarea tuturor deficientelor sistemelor solare nepresurizate, in ceea ce priveste eficienta, presiunea de functionare, amplasarea, dar si mentenanta.

Instalarea sistemelor solare presurizate

Instalarea sistemului solar presurizat compact cu boiler pe acoperis implica respectarea a patru etape importante, care se impun in urmatoarea ordine:

  • Instalarea cadrului de fixare;
  • Instalarea boilerului pe cadrul de fixare;
  • Montajul tuburilor vidate.
  • Racordarea conductelor de apa si umplerea boilerului, precum si efectuarea probelor de presiune;

In ceea ce priveste instalarea cadrului de fixare, este important de stabilit ca sistemul solar sa fie amplasat in locuri insorite, iar cadrul de fixare sa se gaseasca ancorat de acoperis prin intermediul unor suruburi sau dibluri de dimensiuni optime.

In situatia in care amplasarea va avea loc pe un acoperis de tip terasa, unde se interzice hidroizolatia, cadrul de fixare va fi asezat pe borduri din beton, de dimensiuni considerabile, pentru asigurarea rezistentei la vant.

Conectarea conductelor se face in conformitate cu indicatiile de pe boiler, utilizandu-se tevi cu izolatie speciala, astfel incat sa fie reduse pierderile de caldura. In plus, sunt folosite tevile din materiale rezistente la coroziune si temperaturi mari.  (Este pentru sistemul presurizat)

Atunci cand temperatura si presiunea apei din boiler depasesc valorile de declansare ale supapei de siguranta, aceasta va purja o cantitate mica de vapori sau de apa.

Poate sa fie instalat in serie sau in paralel alaturi de alte sisteme de acelasi tip, cu pastrarea proportiilor conductelor – schema utilizata atunci cand numarul consummatorilor este mare ori exista varfuri de consum.

Amplasarea sistemului se face in functie de cerintele si preferintele beneficiarului, in conditiile pastrarii unghiului de inclinare al tuburilor vidate, mai exact orientarea spre sud.

Sistemul solar trebuie orientat perfect spre sud, pentru ca in cazul in care vor exista abateri, sistemul va functiona cu o eficienta mai scazuta si in acesta situatie trebuie suplimentat sistemul cu un numar mai mare de tuburi vidate.

In cadrul paginii www.bricolajmarket.ro, cei interesati vor gasi sisteme solare presurizate, precum si sisteme nepresurizate, in functie de dorintele si cerintele clientului.

De asemenea, orice persoana interesata va putea apela si la serviciile de consiliere gratuita din partea echipei, astfel incat sa se poata orienta catre o alegere rentabila din toate punctele de vedere.

Leave a Reply