Ce rol au termostatele de camera?

In cazul in care tocmai ce v-ati cumparat un apartament, sau va renovati locuinta dupa mai multi ani, cu siguranta a sosit timpul sa va indreptati atentia spre Salus, pentru a va alege un termostat de camera de ultima generatie.

Inainte de a opta pentru termostate Salus 2019, cu siguranta insa trebuie sa cunoasteti cate mai multe detalii despre termostate, iar in urmatoarele randuri veti descoperi tot ceea ce trebuie sa stiti despre acestea.

Ce este un termostat de camera?

Un termostat de camera este utilizat pentru a regla si a mentine o temperatura dorita in intreaga locuinta. Functioneaza prin pornirea sau oprirea sistemului dvs. de incalzire deoarece temperatura variaza pe parcursul zilei.

De exemplu, daca temperatura scade sub un anumit nivel, un senzor din termostatul de camera poate fi pus in miscare pentru a declansa comutatorul pentru boilerul care va incalzi radiatoarele si, la randul lor, camerele din locuinta dvs.

Daca camera creste peste o anumita temperatura, atunci termostatul va opri sistemul de incalzire centrala astfel incat casa sa se raceasca pana la temperatura dorita.

Pentru ce este un termostat de camera util?

Principalul motiv pentru care un termostat de camera este util este faptul ca va poate reduce facturile de incalzire centrala.

Acest lucru se datoreaza faptului ca utilizarea unui termostat inseamna ca incalzirea dvs. va fi utilizata numai atunci cand trebuie sa fie si nu veti folosi mai mult gaz sau ulei decat este necesar.

Se poate asigura, de asemenea, ca locuinta dvs. nu este niciodata prea calda sau prea rece pentru confort.

Unde este cel mai bun loc pentru termostatul meu de camera?

Plasarea termostatului este vitala pentru modul in care va regla temperatura in casa dumneavoastra. De exemplu, daca este pozitionat prea aproape de un radiator sau in lumina directa a soarelui, acesta va fi pacalit in gandirea ca locuinta dvs. este mai calda decat este intr-adevar.

Cel mai bine este sa plasati termostatul de camera la aproximativ 1,5 metri de podea, intr-o incapere cu radiator – in mod ideal, o camera pe care o utilizati frecvent, dar nu undeva cand sunt utilizate alte sisteme de incalzire sau aparate de gatit.

Ce este un termostat de camera TRV / programabil?

TVR

TRV reprezinta vane termostatice pentru radiatoare. Acestea sunt termostate care sunt montate direct pe radiatoarele individuale din locuinta dvs., ceea ce inseamna ca puteti regla temperatura in fiecare camera separat.

Acest lucru este util deoarece inseamna ca incaperile pe care nu le folositi in mod regulat nu va trebui sa fie incalzite tot timpul; cand doriti sa incalziti o camera, in special, cum ar fi camera de zi sau dormitorul dvs., nu este necesar sa incalziti intreaga casa pentru a face acest lucru.

Programabil

Un termostat programabil este putin mai avansat decat un termostat de camera standard si va permite sa programati diferite temperaturi in momente diferite ale zilei. De exemplu, in timpul zilei in care va aflati la lucru, puteti dori ca locuinta sa aiba o temperatura foarte scazuta in comparatie cu seara, cand sunteti acasa.

Leave a Reply