Ce inseamna web hosting gratuit?

Selectia dvs. de furnizor de servicii de gazduire web adecvat si de incredere este un pas important in a veni online, mai ales daca lansati un site de afaceri. Gazdele precum Gazduire Enterprise, nu numai ca fac site-ul dvs. disponibil pentru altii, dar ofera si servicii legate de gestionarea acestor servere si software-ul, suportul, largimea de banda, viteza si asa mai departe.

Exista chiar si furnizori de web hosting care vin cu un “cost gratuit”, iar in continuare vom afla mai multe detalii despre acest aspect.

Indemnizatie de latime de banda

Avantajul latimii de banda (uneori denumit “trafic” sau “transfer de date”) este numarul de octeti necesari pentru a va transfera site-ul catre toti vizitatorii dvs. atunci cand navigheaza in continutul dvs.

Ofera spatiul de gazduire spatiu suficient pentru nevoile dvs.? Pentru a va oferi o imagine generala a cerintelor tipice de trafic ale unui site web, majoritatea site-urilor noi care nu furnizeaza videoclipuri sau muzica pe site-ul lor utilizeaza latime de banda mai mica de 3 gigaocteti pe luna.

Daca anticipati expansiunea viitoare rapida sau nevoile dvs. includ sunet, video etc., luati in considerare spatiul suplimentar oferit de un furnizor de servicii de gazduire platit.

Daca va ganditi sa mergeti pentru o gazda libera, ganditi-va mai intai la dimensiunea site-ului dvs. si la numarul de vizitatori pe care il asteptati zilnic. Multi gazde web gratuite impun limite zilnice sau lunare cu privire la volumul de trafic pe care il poate utiliza site-ul dvs. web.

Daca continutul dvs. include o multime de imagini sau videoclipuri care atrag peste suma “convenita” de vizitatori (trafic) pe zi / saptamana / luna, gazda are dreptul de a dezactiva site-ul dvs. pentru incalcarea contractului.

Un alt considerent inainte de a utiliza furnizorii de hosting gratuit este faptul ca acestia impun frecvent o dimensiune maxima pe fisierele pe care le incarcati. Daca doriti sa distribuiti software sau imagini de inalta rezolutie, o gazda platita va ofera posibilitatea de a incarca dimensiunile mai mari de fisiere de care aveti nevoie.

Reclama

Multr, dar nu toate gazdele gratuite impun publicitate pe site-ul dvs. web pentru a acoperi costurile de furnizare a site-ului dvs. cu spatiu web gratuit. Majoritatea oamenilor sunt impiedicati de bannere comerciale si ferestre pop-up.

Site-urile pline cu anunturi sunt, in general, considerate a fi de calitate scazuta si chiar de spam, ceea ce reprezinta o interventie imediata. Pentru a fi pe partea sigura, verificati amprenta fina pentru a vedea daca anunturile sunt asteptate in schimbul gazduirii gratuite inainte de inscriere.

Optiuni de upgrade

Fii atent daca o gazda ii da voie site-ul dvs. sa creasca. Majoritatea site-urilor noi incep cu gazduire comuna, care este destul de puternica in aceste zile. Cu toate acestea, pe masura ce va asteptati ca site-ul sa creasca de-a lungul anilor, este posibil sa aveti in vedere un server mai puternic (virtual privat sau dedicat, de exemplu). Verificati ca gazda are planuri adecvate de a face upgrade si ca procesul este cat se poate de simplu.

Leave a Reply