Atunci cand detii o afacere si vrei sa o promovezi si in mediul online, in mod evident trebuie sa creezi un site pentru afacerea ta, asa ca in continuarea acestui articol vom discuta despre acest aspect.
Pentru a avea un site, trebuie sa iti alegi in primul rand un domeniu web, pe care va trebui sa il inregistrezi, apoi va trebui sa alegi un pachet de web hosting pentru site-ul tau.
Ei bine, dar ce este un domeniu web, cum il inregistrezi si cat costa? Raspunsul pentru aceste intrebari il vom afla in continuarea acestui articol.
Asadar, un domeniu internet este o adresa virtuala care are forma: denumire.extensie, iar aici putem da drept exemplu domeniu .ro, domeniu .com, domeniu .net, iar exemplele pot continua.
Numele de domeniu il vei putea alege in functie de preferinte, si in functie de domeniile libere existente. Sa zicem ca detii un magazin de haine, atunci ai putea alege sa ai numele magazinului .ro. Cateva exemple: www.hainedefirma.ro, sau www.fashion.ro, sau cum iti doresti sa aiba nume site-ul firmei tale.
Un amanunt foarte interesant este acela ca in cazul in care nu ai un domeniu inregistrat, atunci trebuie sa te grabesti, pentru ca in procesul de inregistrare domeniu, primul venit este primul servit.
Atunci cand iti alegi domeniul web pentru site-ul firmei tale trebuie sa te gandesti foarte bine si la extensia pe care o alegi pentru domeniu. Poti sa iti alegi un domeniu.ro, insa poti sa iti alegi si un domeniu.com, domeniu.net, domeniu.org. De regula, pentru un site romanesc, ai putea opta pentru un domeniu.ro.
In ceea ce priveste pretul pentru inregistrarea domeniului, important de precizat este faptul ca acesta difera, in functie de extensia aleasa.
Pes curt, atunci cand ai de gand sa creezi un site pentru afacerea ta, in primul rand trebuie sa te gandesti la un nume de domeniu, pe care mai apoi trebuie sa il inregistrezi, iar pretul pentru inregistrarea domeniului este diferit in functie de extensia aleasa.
Apoi, trebuie sa iti creezi un website, iar dupa ce termini acest pas, trebuie sa gasesti o agentie care sa iti ofere un pachet de web hosting de cea mai buna calitate, pentru ca in functie de web hostingul ales vei avea o viteza mai buna sau mai slaba de incarcare a site-ului.
Exista mai multe optiuni pentru gazduire / hosting:
- Poti opta pentru un pachet de gazduire shared, unde va trebui sa imparti resursele serverului cu diferite alte site-uri gazduite de server.
- Poti opta pentru un server VPS – cea mai buna solutie de obicei: un spatiu special, pe care nu il imparti cu nimeni, dar care se afla pe un server pe care il imparti cu altii
- Sau exista posibilitatea optarii pentru un pachet de gazduire pe un server dedicate in intregime proiectelor tale
Ei bine, dupa ce vei avea site-ul creat, va urma un proces lung si intens de promovare al site-ului, iar daca totul functioneaza natural si corect, site-ul firmei tale va avea un trafic impresionant in scurt timp.