Ce alegem: pompa submersibila 80 m sau hidrofor?

Din considerente de timp, uneori nu avem cum sa cunoastem toate detaliile ce tin de utilizarea unor anumite produse care ne sunt necesare in gospodarie. Din acest motiv, atunci cand vorbim despre alimentarea cu apa a locuintelor, ne este putin cam greu sa alegem ceva in regim propriu, drept pentru care apelam la specialisti.

Acestia iti pot spune in mare ce anume este necesar pentru a realiza in mod corect un proiect de alimentare. Fie ca vorbim despre o pompa submersibila 80 m sau despre un hidrofor de adancime, alegerea se face in functie de anumiti parametri, foarte bine definiti.

Ce alegem intre o pompa submersibila 80 m si un hidrofor?

 Este important de stiut faptul ca discutam despre doua produse diferite, chiar daca in principiu cele doua sunt destinate aceluiasi tip de lucrari. Diferentele insa exista si este indicat sa le indentificam din timp, pentru a sti exact ce anume putem folosi, specific lucrarilor noastre.

Astfel, hidroforul reprezinta un sistem amplasat la suprafata, care are menirea de a aspira apa din interiorul unui put sau al unei fantani, bazandu-se pe caracteristicile sale bine definite. Pe de alta parte, pompa submersibila se amplaseaza in interiorul fantanii sau pututlui, iar de acolo ea se ocupa de pomparea apei catre suprafata, astfel incat aceasta sa poata fi preluata de catre consumatori.

Este de la sine inteles faptul ca o pompa submersibila are cerinte mari din punct de vedere al rezistentei. Astfel, carcasa si corpul ei trebuie sa fie realizate din materiale durabile si rezistente, iar acest lucru are in vedere caracteristicile de rezistenta ale materialelor in ceea ce priveste apa si socurile mecanice.

O pompa submersibila trebuie sa fie capabila sa reziste la aceste solicitari, deoarece contactul cu apa poate aduce cu sine destul de multe probleme, iar socurile mecanice ar putea de asemenea sa creeze anumite probleme. Apa este un factor important la care trebuie sa fim atenti, deoarece aceasta nu trebuie sub nicio forma sa ajunga la motor, drept pentru care din acest motiv pompele submersibile sunt produse de foarte buna calitate, etanse si sigure.

Deoarece am mentionat faptul ca o pompa submersibila 80 m este scufundata in lichid si introdusa in putul sau fantana din care se extrage apa, este important sa spunem si faptul ca exista hidrofoare care pot aspira apa de la inaltimi foarte mari.

Acele hidrofoare poarta denumirea de hidrofoare cu ejector si sunt folosite doar in acele cazuri in care caracteristicile proiectului dispun acest lucru. Spre deosebire de o pompa submesibila 80 m, un hidrofor va avea nevoie de un spatiu tehnic in care sa fie montat si este mai putin silentios decat o pompa submersibila.

Desi exista suficiente diferente intre cele doua produse, este indicat sa cerem si ajutorul specialistilor atunci cand vine vorba despre alegerea efectiva. In acelasi timp, putem face si noi la randul nostru o parte de documentare deoarece doar asa vom intelege cu usurinta rolul fiecarui produs. Pe site-ul www.shop-einstal.ro putem gasi toate informatiile necesare, dar si oferte din cele mai bune la astfel de produse, pentru ca noi sa putem achizitiona tot ceea ce ne este necesar.

Leave a Reply