Cazarea online ramane cea mai buna alternativa

Saptamana trecuta am fost la o adunare in care s-a discutat despre potentialul turistic al Romaniei, despre cazare, despre unitatile de cazare si despre ofertele estivale de la mare. In general a discutat cine a dorit despre ce a dorit, iar eu, am vrut sa aduc in prim-plan importanta internetului si dezvoltarea sistemului de afaceri din cazari in ultima perioada datorita internetului.

Cei mai multi dintre ce prezenti au venit cu alternative mai mult sau mai putin bune pentru dezvoltare. Spre exemplu, promovarea prin ajutorul bannerelor sau pliantelor in majoritatea oraselor mari. Nu e nimic mai gresit decat sa te apuci sa te promovezi printr-un oras precum Bucurestiul impartind pliante cu unitatea ta de cazare din Eforie Nord. Nu te adresezi nici publicului tinta, nu ai garantia ca cel putin 1% vor veni la tine la unitate cand va veni vara, si totodata, costul este unul prea mare.

Early Booking inca functioneaza. Chiar daca multi considera ca acest sistem de rezervare a murit, se inseala. Am vazut in aceasta primavara ca majoritatea celor ce fac rezervari timpurii sunt din afara Romaniei (romani aflati in strainatate).

Cea mai buna promovare in online. Principala modalitate de promovare ramane tot pe internet, cu ajutorul site-urilor, paginilor de Facebook, Twitter, etc. Probabil cei mai multi turisti care merg vara de vara la mare isi gasesc locurile de cazare pe internet pe site-urile de specialitate.

Peste 1 milion de cautari de cazare in perioada Mai – August (doar pe litoral) cred ca ar trebui sa bucure hotelierii si sa incerce cat mai mult promovarea in online si nu in offline.

Un site bun pe internet va poate oferi o navigare placuta printre unitati de cazare ce au ales sa se promoveze pe internet. Deci, intr-un cuvant, promovarea ar trebui sa inceapa cu online-ul si apoi se poate trece la alternative.

Leave a Reply