Cateva sfaturi de eticheta, de baza pentru selfie-uri

Obtinea permisiunea celorlati in cazul in care nu e cazul sa apari singur intr-o fotografie. Anunta cealalta persoana sa stie ce ai de gand sa faci si ce plan ai cu poza. Important, nu o posta nicaieri, fara permisiunea ei.

Siguranta este pe primul loc. Niciodata nu lua un selfie intr-o situatie care iti poate pune viata sau sanatatea in pericol.
Nu ceda prostului gust de dragul umorului. Daca te vrezi intr-o situatie amuzanta, gandeste-te putin si la modul in care aceasta va parea celorlati. Niciodata nu-ti face un selfie intr-o toaleta publica, de exemplu, mai ales daca altcineva poate fi pus intr-o pozitie jenanta.

Fii respectuos. Daca te afli la muzeul holocaustului, a-ti face o fotografie in fata unui exponat arata o lipsa de respect pentru cei ale caror vieti s-au sfarsit int-un mod atat de oribil. Exista locuri in care selfie-urile nu sunt adecvate, inclusiv la o inmormantare, la o unitate de primire urgente dintr-un spital sau in cazul unui dezastru in care oamenii mor sau sunt raniti.

Nu exagera cu selfie-urile in social media. Daca vrei sa impartasesti tuturor cu iti mananci bolul cu cereale dimineata, cum lucrezi la sala de sport, cum iei masa cu prietenii, pleci de la locul de munca la sfarsitul zilei, servesti un pahar in oras, n-ai decat. Insa nu toata lumea va fi dornica sa urmareasca fiecare aspect al vietii tale zilnic. Alege o poza buna si posteaza. Daca vei face mai mult, oamenii te-ar putea privi ca pe un narcisist.

Leave a Reply