Care sunt criteriile pentru alegerea domeniului potrivit

In mediul online, a avea un domeniu web reprezentativ este un pas foarte important pentru succesul activitatii tale, oricare ar fi aceasta. Iar asta deoarece domeniul nu este nimic mai mult decat o adresa virtuala, unde cei interesati de ceea ce faci tu te pot gasi, se pot informa si pot fi convinsi sa te urmareasca in continuare, ori sa-ti achizitioneze serviciile sau produsele.

Pentru a-ti putea inregistra un domeniu, primul pas este verificarea denumirii alese. Este posibil ca numele sa fie deja luat, motiv pentru care iti recomandam sa iti alegi mai multe optiuni, care pot fi verificate usor pe internet.

Apoi, dupa ce ti-ai ales denumirea domeniului, trebuie sa te decizi asupra unei extensii care sa reprezinte profilul activitatii tale si, de preferat, impreuna cu acesta, sa formeze un nume memorabil. Un domeniu cu un nume inspirat are mai multe sanse sa fie cautat fata de unul banal sau greu de tinut minte. Asadar, extensia trebuie sa vina in completarea domeniului si trebuie sa transmita din prima celui care a accesat adresa ceea ce faci tu. Extensiile pot fi de tipul .ro, .net, .gov, .edu, .org, .tv și așa mai departe.

Și în acest caz este bine sa iti alegi mai multe variante, pentru cazul in care unele ar putea fi deja rezervate. Trebuie sa stii ca domeniul .ro costa mai mult fata de celelalte, deoarece dreptul de proprietate se transfera la tine pentru tot restul vietii. De asemenea, pentru site-urile care au continut in limba romana, recomandabila este tot extensia .ro, care faciliteaza ocuparea unor pozitii cat mai ridicate in cautari.

Odata selectat domeniul dorit, acesta trebuie inregistrat si ulterior gazduit de catre un operator de astfel de servicii. Pentru a alege cea mai buna solutie adecvata nevoilor tale, trebuie sa ai in vedere o serie de aspecte precum:
• Raportul pret – calitate avantajos; pentru aceasta, trebuie sa te informezi temeinic cu privire la ceea ce ti se ofera pentru banii platiti si sa nu uiti ca, adesea, un pret foarte scazut inseamna servicii slabe;
• Oferirea de suport tehnic prompt pentru cazul in care intampini defectiuni;
• Oferirea accesului la un panou de administrare a site-ului gazduit, de unde tu sa poti interveni asupra continutului.
De asemenea, pentru gazduirea domeniului, este bine sa iei in calcul si elemente precum spatiul de stocare oferit, in acord cu profilul site-ului tau (daca este un simplu blog, nu vei avea nevoie de foarte mult spatiu, pe cand o platforma de comert online necesita stocarea unor cantitati mari de informatii), traficul lunar (cati vizitatori preconizezi ca vei avea in fiecare zi), tipul de server potrivit (de tip share sau dedicat), numarul de domenii acceptate pe acelasi cont, pentru cazul in care te gandesti sa iti cresti numarul de site-uri pe mai departe, tipul si numarul bazelor de date pe care le poti crea, locatia serverelor (in functie de grupul tinta caruia te adresezi) etc.

Asadar, a inregistra si gazdui un domeniu este un pas absolut necesar pentru tine, daca doresti sa iti faci un nume in mediul online, care sa te reprezinte, sa fie memorabil si accesibil, deoarece denumirea acestuia este primul lucru cu care un potential client sau follower intra in contact.

Leave a Reply