Care este hostingul ideal pentru WordPress?

Cu siguranta, in cazul in care esti detinatorul unui site pe platforma WordPress, trebuie sa stii exact care tip de gazduire web ti se potriveste, iar aici ar fi important de precizat faptul ca alegerea perfecta este influentata foarte mult de tot felul de factori, cum ar fi de exemplu resursele de care are nevoie site-ul tau.

Ei bine, alegerea unui pachet de gazduire web de la Gazduire Enterprise poate sa difere foarte mult, de la un server dedicate, sau un server virtual, si pana la o solutie care consta in shared hosting, iar platforma WordPress, fiind foarte sociabila, va functiona foarte bine pe orice tip de gazduire web, atata timp cat beneficiaza de resursele necesare.

In cazul in care alegi sa optezi pentru un server dedicat, trebuie sa stii faptul ca acesta este un server fizic, care va fi folosit numai si numai de site-ul tau, iar tu nu vei mai imparti resursele site-ului cu alti proprietari de site-uri.

O astfel de solutie cu siguranta implica si o mai mare securitate, dar iti ofera si sansa de a efectua orice modificari iti doresti, asa ca se merita sa optezi pentru un astfel de tip de gazduire web.

Totusi insa, este important de mentionat si faptul ca in cazul unor proiecte de mare anvergura, pentru administrarea unui astfel de server, sunt necesare si anumite cunostinte.

Ei bine, vei putea sa iti indrepti atentia sis pre un server virtual privat – VPS, in conditiile in care ai un site creat pe platforma WordPress.

Acest tip de server virtual privat, reprezinta o solutie optima intre gazduirea dedicate si un server dedicat. Se poate spune ca un server VPS, se poate compara cu un apartament inchiriat intr-un bloc in care locuiesc mai multe vecini.

In cazul in care ai de gand sa optezi pentru un astfel de serviciu de gazduire web, vei avea costuri mai mici decat daca vei opta pentru un server dedicate, insa vei avea o stabilitate mai mare decat in cazul in care vei opta pentru un serviciu de gazduire shared.

Referitor la gazduirea shared, trebuie sa precizam faptul ca daca stam sa discutam din punct de vedere financiar, este cea mai la indemana varianta pentru toata lumea, datorita faptului ca are cele mai reduse costuri.

Acest tip de gazduire web este preferat de catre majoritatea proprietarilor de site-uri de pe platrofrma WordPress, care se afla la incepand de drum.

Ei bine, pentru blogurile de pe aceasta platforma, cel mai bun hosting este reprezentat de gazduirea shared, pentru magazinele online, gazduirea shared poate sa fie ideala la inceput, dupa care pot opta pentru un VPS, sau chiar si pentru un server dedicate, in conditiile in care nevoia de resurse suplimentare este din ce in ce mai mare.

Asadar, in conditiile in care esti detinatorul unui site pe platoforma WordPress, cu siguranta trebuie sa cunosti faptul ca aceasta platforma este foarte prietenoasa, si poate sa accepte orice tip de gazduire web, asa ca poti avea la dispozitie mai multe solutii de gazduire.

Leave a Reply