Calatoriile centrate, un concept nou in turism

Conceptul din spatele calatoriei de tip “hub” este simplu: alegeti o locatie pentru a va petrece noptile, dar care va servi pentru o varietate de atractii regionale: atractii, care sunt nu mai mult de cateva ore departare de orasul “hub” sau gazda. Acest lucru va permite mai mult de o parghie pentru a negocia un pret bun de cazare pe noapte la hotel.

Unitatile de cazare regim hotelier ofera, de obicei, o reducere semnificativa asupra preturilor daca treci de patru nopti. Aceasta strategie poate economisi timp si bani in cazul in care orasul hub este ales bine.

Cand alegem ca o astfel de calatorie este ceea ce ne convine cel mai bine, iata ceaspecte trebuie avute in vedere:

1. Orasul de selectie

Exista sase pasi pe care trebuie sa ii parcurgeti pentru a viza un oras eficient care sa fie centrul calatoriilor dumneavoastra. Cel mai evident atribut este conexiunia de transport buna. Dar nu alege doar un hub feroviar. Gasiti un oras care merita sa fie explorat timp de cateva zile in cadrul calatoriei tale.

Exista, de asemenea, alte puncte in procesul de selectie care nu ar trebui sa fie trecute cu vederea: ganditi-va cu mare atentie atunci cand va alegeti punctul central, de resedinta, al vacantei.

2. Trasee care sa merite facute

Calatoriile hub nu trebuie sa se limiteze la o excursie europeana, dar multi calatori cu limite de buget vor gasi ca aceasta strategie functioneaza cel mai bine in locuri cum ar fi Marea Britanie, Venetia si Paris. Despachetarea doar o singura data si ideea de a deveni familiar cu orasul hub, care, in sine ar trebui sa fie demn de o zi sau doua in planurile tale, sunt doar doua motive pentru a lua in considerare aceasta abordare.

3. Hoteluri cu facilitati de cazare extinsa

Turistii europeni nu sunt intotdeauna in masura sa gaseasca cele mai bune locuri de sedere cu facilitati extinse, un produs de calatorie care este abundent in America de Nord si care abia recent s-a extins pe piata europeana. Primele doua operatiuni de cazare de acest fel au fost intalnite in Edinburgh dar si in scumpul München, doua hub-uri extraordinare din care sa incepi sa-ti planifici o excursie de buget redus.

O optiune extinsa a unui sejur hub nu va functiona pentru turistii care doresc sa-si petreaca o perioada limitata in locul respectiv si care sunt si foarte restrictionati de buget. Dar cei care cauta chilipiruri pot gasi reduceri, discounturi semnificative atunci cand stau de la cinci nopti in sus cazati in acelasi hotel, avand astfel posibilitatea de a economisi si pe mese.

Leave a Reply