Bursa de domenii

Nu am facut in viata mea reclama negativa, dar acum parca simt nevoia sa o fac. Cei de la bursadedomenii.ro apartin de trafic.ro si au in subordine zeci de mii de site-uri. Au de asemenea si piatadelinkuri.ro si alte zeci de site-uri pilot. Presupun ca s-au imbogatit, iar daca nu, urmeaza sa o faca la cati bani castiga din online de pe urma naivilor.

Nu vreau sa vorbesc despre tehnicile lor de a face SEO (sute de mii de linkuri pe propriile site-uri pilot) ci vreau sa vorbesc doar despre bursa de domenii.

Recent am pus la vanzare un domeniu pe acest site. Am primit o oferta de la un domn si am acceptat-o. Asta se intampla undeva prin data de 20 decembrie daca nu ma insel. Au durat vreo 5-6 zile in care primeam cate un mail pe zi de la bursadedomenii in care eram anuntat ca respectivul domn inca nu a facut plata pentru respectivul domeniu.

In data de 30 Decembrie respectiva persoana a generat factura, si de asemenea, pe data de 7 ianuarie a platit-o. In tot acest timp, bursa de domenii a continuat sa ma contacteze spunandu-mi ca banii nu au intrat inca in contul lor. Pe data de 11 ianuarie, au intrat banii si la ei in cont, de 4 zile au avut nevoie sa vada o amarata de plata.

Am pornit procedura de transfer. Cum? Ca in evul mediu prin mail si cu diverse proceduri elaborate. Am avut nevoie de codul EPP al domeniului pentru a-l furniza la intermediar (un tip de la bursadedomenii), si mai departe intermediarul catre viitorul proprietar. Intre timp, am luat legatura cu viitorul proprietar si am discutat tot ce tine de respectivul site.

Astazi, 14 iaunarie, cei de la bursadedomenii nu au facut nimic pentru transferul domeniului, chiar daca le-am furnizat tot, asa ca a trebuit sa transfer domeniul in mod direct in contul proprietarului. Acesta va trimite un mesaj celor de la bursadedomenii confirmandu-le ca a primit domeniul.

Pentru tot acest timp pierdut voi avea cu 10% mai putin din suma, pentru ca, bursadedomenii opreste comision pentru “serviciile facute”. Deci prin acest sistem escrow am reusit eu impreuna cu cumparatorul sa facem o tranzactie care de altfel, puteam sa o facem in mod direct intr-o singura zi, fara comisioane, e-mailuri, nervi si pierdere de vreme.

Si desigur, banii ii voi primi in cont saptamana viitoare, sau de Paste, in Mai.

L.E: banii i-am primit la 2 saptamani dupa ce am transferat domeniul respectivului. Profesionalism nu?

Leave a Reply