Botosaniul – intre pandemie si inundatii

Botosaniul este judetul care se afla momentan pe locul 5 in topul judetelor cu cele mai multe cazuri de persoane infectate cu virusul corona. Intr-adevar, situatia nu este atat de grava precum in Suceava sau Bucuresti.

Cazuri noi apar zilnic, insa de la o vreme numarul lor nu mai este atat de mare. Si acest lucru nu poate decat sa ne bucure, intrucat ne apropiem incet incet de normalitate si de relaxare. Este ceea ce cu totii asteptam, insa nu trebuie sa uitam ca asta doar de noi depinde si de felul in care respectam sau nu masurile ce ni se impun.

Pentru ca, desi ne place sa recunoastem sau nu asta, aceste masuri sunt in beneficiul nostru. Sunt luate tocmai pentru a ne feri pe noi insine, dar si pe cei din jur de virusul corona.

Dupa pandemie urmeaza inundatiile

De parca pandemia cu care se confrunta Botosaniul – si intreaga tara de altfel – nu este suficienta, locuitorii se confrunta acum cu o alta problema.

Conform site-ului botosaneanul.ro, ploile din ultima perioada au facut ca Prutul sa se reverse peste culturile unei localitati din nordul judetului Botosani. Vorbim aici de localitatea Baranca din comuna Hudesti, unde aproape 300 de hectare de culturi arabile sunt afectate.

Desi apele Prutului s-au retras, viiturile din Ucraina au lasat in urma un mal de 25-30 de centimetri, fapt ce nu a putut face posibila momentan evaluarea daunelor. Directorul Directiei pentru Agricultura Botosani a declarat faptul ca, in momentul in care a iesit din matca, Prutul a creat pagube la culturile agricole din mai multe localitati.

Stiri din Botosani si nu numai

In aceasta perioada, mediul online este arhiplin de informatii in legatura cu felul in care pandemia a afectat judetul Botosani, dar si restul tarii. Mare grija insa de unde va informati! Din dorinta de a cauta senzationalul, unele publicatii tind sa ofere informatii fake, inducand astfel cititorii in eroare.

In cadrul site-ului botosaneanul.ro regasiti stiri din Botosani, din tara si din lume in legatura cu pandemia de corona virus. Toate acestea sunt verificate – in acest fel aveti siguranta ca va informati de unde trebuie si ca situatiile despre care cititi sunt reale.

Nu doar pandemia este subiectul pe care il regasiti pe botosaneanul.ro. Regasiti in cadrul site-ului si stiri legate de accidente, inundatii, decizii de la nivel local si national si multe alte stiri de interes. Accesati site-ul si fiti la curent!

Leave a Reply