SEO

Blog network pentru SEO

Eu dintotdeauna am dorit sa fiu independent cand a fost vorba despre promovarea unui website. Nu am dorit sa fiu ajutat cu linkuri, articole si alte servicii cand a venit vorba de SEO, asa ca, in acest articol va voi explica cum va puteti face propria gradina de site-uri la care sa apelati mai tarziu pentru promovarea unui site.

Ideea este destul de veche, insa inca mai da randament, si totodata aduce si profit daca stii cum sa actionezi. Se numeste blog networks.

Se vor achizitiona in jur de 10 domenii .com, .net, .info, etc. Pentru fiecare se va alege hosting cu ip dedicat. Nu aveti nevoie de un hosting de bani multi, de 1-2$ pe luna e deajuns, important e ca fiecare site sa aiba un IP unic.

Imediat ce site-urile au fost hostate, se va incepe prelucrarea lor. Nu se va alege in niciun caz aceeasi tema la toate, ci va fi mereu alta (aici ma refer la tema wordpress).

Continutul: se va face fie manual, fie va fi preluat de pe alte site-uri printr-un RSS Aggregator. Aici fiecare isi alege alternativa. Cea indicata este ca site-urile sa aiba continut unic periodic, din 4 in 4 zile macar. A II-a varianta este cea de urgenta daca putem spune asa. Vom cauta un site mare asemanator de la care vom prelua feed-ul automat printr-un RSS Aggregator. Aici intervine si problema continutului duplicat, tocmai de asta spuneam ca este o varianta de urgenta.

Promovarea acestei retele de bloguri: un pic de spam in limita bunului nu strica in acest moment. Se vor crea cateva profile de forumuri, cateva semanaturi, comentarii, etc.

Cel mai probabil dintre toate 10, vei primi la cel putin 5 pagerank de la 1 in sus, asa ca, vei avea si o posibila sursa de profit prin vanzare de linkuri si advertoriale. Oricum, eu va sfatuiesc sa folositi aceasta retea de bloguri in scopuri proprii si nu pentru profit.

Leave a Reply